DoubleTree by Hilton brengt 54 kamers in stijl Amsterdamse school

DoubleTree by Hilton brengt 54 kamers in stijl Amsterdamse school

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station heeft 54 kamers getransformeerd tot specifieke beleving in de stijl van de Amsterdamse School, een bekende kunststroming en architectuur, die vooral te bewonderen is in Amsterdam.

De 54 vernieuwde kamers van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station zijn ontworpen met oog voor detail en bieden gasten een authentieke Amsterdamse ervaring. ‘Het design van de kamers combineert de unieke kleur van de Amsterdamse bakstenen met pasteltinten, dat mooi in contrast staat met de zwarte accent-lijnen op de muren en het donkerblauwe hoofdeinde van het bed. Hierdoor is een hele gezellige, warme en comfortabele kamer ontstaan, die ons al erg veel complimenten van gasten heeft opgeleverd’, vertelt general manager Floris Licht.

De Amsterdamse School is een Nederlandse beweging in de architectuur, ontstaan in 1910. Gebouwen in de stijl van de Amsterdamse School zijn te herkennen aan de expressieve vormen waarbij veel gebruik is gemaakt van baksteen en toepassingen van versieringen in gevels, baksteen of gebeeldhouwd natuursteen. 

Historisch verblijf 

‘We merken vanuit gesprekken met onze gasten over de nieuwe kamers dat ze het erg leuk vinden dat we een aantal unieke en iconische elementen van onze historische stad en haar architectuur in ons design verwerkt hebben, waardoor ze ook tijdens hun bezoek aan de verschillende wijken van Amsterdam hier meer oog voor hebben’, aldus Licht.

Vernieuwde rooftop

De restyling van een deel van de 557 kamers van het hotel is onderdeel van een wat grotere operatie om delen van het hotel te vernieuwen. Eerder al werd de rooftop onder handen genomen en nam het hotel afgscheid van de succesvolle Skyounge om nu Luminair te verwelkomen als dakconcept.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.