Restaurant SEAson opent in voormalig Arsenaal

Restaurant SEAson opent in voormalig Arsenaal
Dennis Koopmans, Maarten Bout en Gabriëlle Koopmans voor hun restaurant SEAson in het Arsenaal.

Dennis en Gabriëlle Koopmans openen in september 2023 visrestaurant SEAson in Naarden. Dennis Koopmans was tot vorige maand nog executive chef-kok van Vis aan de Schelde en The Traveller in Amsterdam, terwijl zijn echtgenote Gabriëlle Koopmans ruim 20 jaar ervaring in het Amstel hotel en als supervisor bij The Traveller meeneemt.

Het echtpaar start het avontuur in Naarden samen met Maarten Bout, voormalig chef bij Grace in Utrecht. Dennis Koopmans: 'Deze locatie is voor ons geschreven. Niet te groot, goed te controleren en ideaal om onze liefde voor het vak uit te oefenen. We richten ons op een publiek voor wie culinair lunchen of dineren een extra dimensie is, een kroon op het werk, de bekrachtiging van een goede relatie.'

'Het werken met dit team, allen met dezelfde gedrevenheid en passie, maakt het voor ons alle drie zo speciaal. Met Maarten werkte ik bij Vis aan de Schelde een aantal jaar samen; we verstaan elkaar en dagen elkaar uit op culinair gebied. Dat leidt tot spannende seizoensgerechten. Gabriëlle is mijn partner en nu onze kinderen wat ouder zijn, is dit het moment om met z’n drieën onze droom na te jagen.'  

Hotspot

Het doorgewinterde team heeft een geprononceerd doel voor ogen. Voor zowel gasten als eigenaren moet restaurant SEAson voelen als een tweede thuis. Een plek waar gasten steeds verrast worden door culinaire hoogtepunten met een dagelijks wisselend menu. De nachtvangst bepaalt het dagmenu; een extra uitdaging voor Koopmans en Bout om de menukaart vorm te geven.

Keuken

Restaurant SEAson presenteert toegankelijke fine dining. Uit de menukaart spreekt de liefde voor vis. Natuurlijk staan er ook lichte vleesgerechten en vegetarische gerechten op de spijskaart. Voor gastvrouw Gabriëlle Koopmans gaat het om de ‘customer experience’: 'De heerlijkheden op het uitgeserveerde bord vormen de perfecte finale van een gastronomische totaalbeleving die SEAson voor ogen heeft. Het menu, de liefde voor het eten, maar ook de service en hospitality vormen gezamenlijk de puntjes op de i van een prachtige lunch of uitgesproken diner.'

Opening

Naar verwachting opent SEAson de deuren op Kooltjesbuurt 1 in Naarden Vesting in de eerste week van september 2023. SEAson is van dinsdag t/m zaterdag geopend voor lunch tussen 12.00 – 14.30 (uitgezonderd op zaterdag) en diner vanaf 17.30 – 21.30 uur. Het restaurant biedt ruimte voor 70 couverts.

Geschiedenis restaurant SEAson

Het voormalig Arsenaal uit 1688 in Naarden Vesting biedt vanaf september 2023 onderdak aan visrestaurant SEAson. Het Arsenaal verwierf bekendheid door interieurontwerper Jan des Bouvrie, die hier zijn showroom opende. In 2009 opende Paul Fagel het restaurant in het aanpalende Arsenaal dat voorheen werd gebruikt als opslagplaats voor militair materiaal, vooral wapens en munitie.