Sergio Herman vindt franchisepartner voor Frites Atelier in Turkije

Sergio Herman vindt franchisepartner voor Frites Atelier in Turkije
Sergio Herman voor Frites Atelier Gent.

Frites Atelier heeft een overeenkomst gesloten met een franchisepartner in het Turkse Istanboel. Op dit moment is het concept uit de koker van Sergio Herman met vijf vestigingen actief in Nederland (twee) en België (drie).

Sergio Herman meldt het nieuws in de brief, waarin hij aangeeft na vijftien jaar met zijn restaurantgroep uit Pure C en AIRrepublic in Cadzand te stappen.

Mondiale groei

Daarin worden ook de ambities van zijn frietconcept expliciet benoemd. ‘Op het internationale podium gaat Frites Atelier ook een rol spelen’, schrijft Herman. ‘We hebben een overeenkomst met een franchisepartner in Istanboel Turkije getekend met parallel daaraan een aantal andere interessante gesprekken die hopelijk tot een mondiale groei kunnen leiden.’

Kim van Honk van Frites Atelier laat weten er nog geen extra informatie over kwijt te kunnen. ‘Momenteel zijn we nog druk met de ontwikkelingen in Turkije en hopen we onze interessante gesprekken verder uit te breiden.’

Twee vestigingen in Nederland

De eerste locatie van Frites Atelier opende in 2016 in Den Haag en anno 2023 zijn er ook zaken in Roosendaal, Antwerpen, Gent en Brussel. Die in Roosendaal is de eerste franchisevestiging van de formule, huisvest in het outlet center en wordt geëxploiteerd door Vermaat.

In eerste instantie lag de nadruk op frites met bijzondere toppings en sauzen, maar inmiddels is het assortiment uitgebreid met snacks/burgers.