Neo-brasserie Gossler & Florin geopend in voormalig Daalder*

Neo-brasserie Gossler & Florin geopend in voormalig Daalder*
Foto-credits Lyan van Furth – LVFFood

Wesley van Haeften heeft neo-brasserie Gossler & Florin in de Amsterdamse Jordaan geopend. Een à la carte brasserie met een scala aan internationale klassiekers, elk met een eigentijdse draai.

De bijzondere locatie van Brasserie G&F heeft een rijke horecageschiedenis die zover teruggaat als de jaren 30. Wat ooit begon als een typische Jordanese kroeg, heeft zich geleidelijk ontwikkeld van jazzcafé tot eetcafé en uiteindelijk het fine dining restaurant Daalder* en Daalder Atelier. De naam "Gossler & Florin," beide historische munten, verwijst met respect naar de voorganger Daalder.

Het is deze verwijzing naar het verleden, wat een neo-brasserie als Gossler & Florin ook voor ogen heeft. De chefs laten zich inspireren door de gerechten van de traditionele Franse brasserie, maar geven deze, door de moderne kooktechnieken en een innovatieve, creatieve stijl van koken, een eigentijdse twist. De Onglet Béarnaise met een glazuur van zwarte knoflook, een crunch van colombo kruiden, béarnaise uit de kidde, dragon en zoetzure sjalot met boeuf bourguignon on the side is een goed voorbeeld waarin het beste van het verleden en het heden samenkomen.

Fotocredits: Lyan van Furth – LVFFood

Eigenaar Wesley van Haeften is een fijnproever van Belgische afkomst. 'Al een aantal jaar miste ik een plek in Amsterdam waar ik echt bourgondisch én op niveau kan eten. Met Gossler & Florin hebben we een plek waar je de hele avond kan dineren maar ook gewoon ’s avonds aan de bar kan zitten voor een echt goed glas wijn of cocktail.'  

Wesley van Haeften.
Wesley van Haeften.

De brasserie presenteert een scala aan internationale klassiekers, elk met een eigentijdse draai. Daarnaast hebben de wijnen net zo’n prominente rol bij Gossler & Florin als de gerechten zelf. Gasten kunnen naast de uitgebreide wijnkaart, ook informeren naar het 'kelderboekje' van Wesley, waarin hij zijn persoonlijke pareltjes koestert. 

Chef's bar

Gasten die met de chefs mee willen kijken kunnen plaatsnemen aan de chef's bar, waar naast de gerechten ook een selectie klassieke cocktails geserveerd worden. Bekende cocktails als de Negroni of de Bellini zijn op het menu te vinden, maar ook voor deze evergreens onder de cocktails geldt: klassiek maar met een eigentijdse twist.