Jacob Jan Boerma gaat restaurant openen in Limburg

Jacob Jan Boerma gaat restaurant openen in Limburg
foto: Sacha de Boer

Jacob Jan Boerma start eind 2024 met een nieuw gastronomisch concept in een middeleeuws kasteel in Limburg dat momenteel grondig gerenoveerd wordt.

Jacob Jan Boerma is betrokken bij een aantal restaurants, waaronder The White Room* in Amsterdam, Voltaire* op Parc Broekhuizen in Leersum, Fine Fleur* in Antwerpen en Smaak by Jacob Jan Boerma in Yokohama (Japan). Daar komt nu een derde restaurant in Nederland bij, in Limburg. 

De naam en invulling is nog niet bekend, de locatie wel. Dat is Kasteel Oost in Oost-Maarland, gemeente Eijsden-Margraten. Kasteeleigenaar Michel Maas is momenteel druk aan het restaureren, om er in 2024 in een hotel te openen met enkele gastronomische concepten. En aan één daarvan gaat Boerma invulling geven.

Geloof in dit gebied

‘Michel heeft me benaderd en het klikt tussen ons. Hij heeft veel passie voor de gastronomie', zei Boerma tegen Chapeau! over de samenwerking. 'Ik geloof in de toekomst van dit gebied, waar veel mooie restaurants gevestigd zijn en waar je ook een nieuwe generatie ziet opkomen. Daar wil ik graag op inspelen.' 

Boerma zal niet zelf gaan koken, maar is wel verantwoordelijk voor het team en de culinaire invulling. Het idee is dat hij samen met het team het concept ontwikkelt en met regelmaat in Kasteel Oost zal zijn. 

Verdere details over het team, de kaart en de verdere invulling zijn nog niet bekend. Boerma is momenteel in Tokyo en laat weten nu niet op de plannen in te kunnen gaan. Het is de bedoeling dat het kasteel eind 2024 opent voor gasten.

Driesterrenchefs in Limburg

Jacob Jan Boerma kookte voorheen drie sterren bij De Leest in Vaassen, dat hij in 2019 sloot. Het nieuws van zijn plannen in Limburg volgt enkele maanden nadat bekend werd dat ook generatiegenoot Sergio Herman plannen heeft in Limburg. Herman had tot de sluiting in 2013 met Oud Sluis ook drie sterren. Hij is in gesprek met Oostwegel Collection om invulling te geven aan een nieuw gastronomisch concept in de uitbreiding van Kruisherenhotel die in 2025 gereed moet zijn.