Yays maakt plannen in Duitsland bekend met aankondiging opening in grote stad 

Yays maakt plannen in Duitsland bekend met aankondiging opening in grote stad 

Yays liet eerder al weten bezig te zijn met de stap naar Duitsland, maar hield nog in het midden waar de eerste Duitse locatie van het serviced apartments-concept zou komen. Nu maakt Yays bekend dat in 2026 een 200-appartementen tellende locatie opent in Berlijn.

Het van oorsprong Amsterdamse Yays, dat serviced apartmentlocaties in grote steden biedt, zei in april dit jaar al dat het in onderhandeling was met vastgoedpartners in Frankfurt en Berlijn. En nu maakt Yays bekend dat haar eerste vestiging in Duitsland in Berlijn opent, in 2026. 

Yays streeft ernaar om deals te sluiten met strategische vastgoedpartners voor toplocaties in de belangrijkste steden. In Berlijn is deze partner gevonden in de Duitse vastgoedontwikkelaar Caprate, dat in Duitsland en Denemarken enkele hotels heeft.

Yays Berlin Liesenbrücke: 200 appartementen

In samenwerking met Caprate, begint Yays in 2024 met de ontwikkeling van Yays Berlin Liesenbrücke - een van de grootste serviced apartments projecten in de Duitse hoofdstad. De opening is gepland in 2026. 

Yays Berlin Liesenbrücke zal bestaan uit 200 appartementen: 102 één slaapkamer appartementen en 98 studio's. Allen worden ontwikkeld met het innovatieve Yays 2.0 designconcept waarmee Yays zich onderscheidt in de markt.

Dat designconcept is gebaseerd op een vast grid van blokken met een éénkamerappartement en een studio, die ruimte-efficiënt zijn opgezet en daarmee gemakkelijk in te zetten bij conversie.

De grootste innovatie daarbij is de ‘connecting wall’, wat in Nederland is ontwikkeld en wordt gebouwd. In hotels is de ‘connecting door’ bekend, waardoor van twee naast elkaar gelegen kamers een tweekamerappartement kan worden gemaakt. De connecting wall is in feite een wegvouwbare wand, net als die in vergaderzalen wel wordt toegepast.

Yays 2.0 design met Connecting Wall. Beeld: Yays
Yays 2.0 design met Connecting Wall. Beeld: Yays

Yays gaat in het nieuwe design tussen de studio en het éénkamerappartement zo’n connecting wall plaatsen. Op die manier kunnen dezelfde appartementen op verschillende manieren in de markt worden gezet. In weekends als een groot appartement voor gezinnen, op weekdagen als twee kleinere kamers voor zakelijke gasten.

Een andere mooie feature in het nieuwe design is een deelbare tafel. Als de connecting wall gesloten is, zijn het twee losse tafels. Als de muur opengaat is het één grote tafel waar zes personen aan kunnen zitten. Deze tafel is ontwikkeld door Homewings, wat het gehele interieur van het nieuwe design verzorgt.

1000m2 coworking- en gemeenschappelijke ruimte

Het pand zal ook beschikken over een coworking- en gemeenschappelijke ruimte van 1000 m² op de begane grond, die wordt beheerd door de in Berlijn gevestigde exploitant Denizen. Deze ruimte zal gasten en de mensen uit de buurt gemakkelijk toegang bieden tot de coworking faciliteiten, vergaderzalen, een evenementen lounge, een grab & go café en een yoga studio. Daarnaast wordt het 'unlock the neighbourhood’ concept verder uitgerold waarmee gasten zich gelijk een inwoner voelen van een nieuwe stad, in plaats van gewoon een toerist. 

Om in Duitsland snel voet aan de grond te krijgen heeft Yays een eigen kantoor geopend. Ook is een lokale development manager aangesteld om het tekenen van huurcontracten te versnellen. ‘We zijn verheugd om uit te breiden naar Duitsland met dit grootschalige Yays-project in Berlijn', zegt ceo Zachary Schwartz. ‘Met verschillende andere deals in Duitsland die er mogelijk aan gaan komen, maakt Yays zich sterk om het innovatieve serviced apartments concept en een uitstekende gastervaring naar de Duitse hoofdstad te brengen. De samenwerking met Caprate, die bekend staat om hun verantwoorde manier van werken, sluit perfect aan bij onze visie voor een duurzame, toekomstige groei in Duitsland en Europa.’