Hoe je veilig, hygiënisch en duurzaam je horeca-afval verwerkt

Hoe je veilig, hygiënisch en duurzaam je horeca-afval verwerkt

In de bruisende wereld van de horeca komt een bonte mix van afval samen. Overgebleven maaltijden, restjes, glanzend glas en papier en karton: ieder bedrijf heeft haar eigen behoeften wanneer het aankomt op afvalverwerking. Renewi biedt een veilige, hygiënische én duurzame oplossing.

Het begint allemaal met het gescheiden houden van afvalstromen. Horecacontainers zorgen ervoor dat vuilnis veilig én hygiënisch kan worden afgevoerd. Wanneer afval op de juiste manier gescheiden wordt, dan kunnen verwerkers als Renewi hun naam als waste-to-productbedrijf waarmaken. Het recyclen van materialen en grondstoffen draagt daarbij bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de sector.

Ontzorgen

Voorkomen is beter dan genezen, zo ook met afval. Door restmaterialen te recyclen, komen waardevolle secundaire grondstoffen vrij die ingezet kunnen worden voor de productie van nieuwe producten. Ook worden zorgen rondom afval weggenomen bij het huren van een afvalcontainer. Chauffeurs zorgen dat de containers op een afgesproken datum op locatie geleverd worden, daarna worden ze tijdig geledigd en het afval afgevoerd.

Twijfel over welke container(s) je nodig hebt voor jouw horecagelegenheid? Renewi adviseert vrijblijvend.

Dit artikel is gesponsord door Renewi.