Opening en programma Gastvrij Rotterdam in teken van duurzaamheid en talentontwikkeling

Opening en programma Gastvrij Rotterdam in teken van duurzaamheid en talentontwikkeling

Op 18 september openen de deuren van Ahoy Rotterdam zich voor de 10e editie van Gastrvij Rotterdam Deze jubileueditie is groter dan ooit en staat in het teken van duurzaamheid en talentontwikkeling.

In het openingsprogramma van de beurs zal duidelijk worden dat de thema’s duurzaamheid en talentontwikkeling tijdens de beurs centraal staan. Op het podium van de Wedstrijd Arena in hal 6 zien we onder meer Paul Fagel en de sterrenchefs die de Nederlandse Finale van de Bocuse d’Or jureren, waaronder de eerste 3-sterrenchef van Nederland, Cees Helder.

Ook Jet Loos, die namens Nederland in oktober meedoet aan de wereldfinale van de S. Pellegrino Young Chef Academy Competition in Milaan, is aanwezig. Ten slotte kunnen bezoekers kennismaken met Marije Vuik, de nieuwe voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland.

Week van de Horeca

Net als vorige edities vindt tijdens de opening ook de kick-off van de Week van de Horeca plaats. Melaard: ‘Het is afgelopen jaren logisch en goed gebleken om de start van de Week van de Horeca samen te laten vallen met de opening van onze jaarlijkse vakbeurs voor horeca in september. Samen bereiken we meer dan ieder initiatief apart.’

‘Met het stimuleren van de instroom in de sector en het inzetten op het behoud van talent creëren we met alle partners van zowel Gastvrij Rotterdam als van de Week van de Horeca veel synergie.
Gedurende de Week van de horeca zijn er door heel Nederland workshops en kijkjes achter de schermen, met als doel te laten zien hoe leuk, leerzaam en divers werken én studeren in de horeca is.’

Het hele programma van Gastvrij Rotterdam is hier te vinden.