Les Patrons Cuisiniers organiseren opnieuw Patrons Chef's Table

Les Patrons Cuisiniers organiseren opnieuw Patrons Chef's Table
Foto-credits: Pieter D'Hoop

Zondag 28 januari 2024 organiseren de bevriende chefs van Les Patrons Cuisiniers voor het tweede jaar op rij Patrons Chef's Table. In de Beurs van Berlage in Amsterdam serveren de 25 Patrons ieder afzonderlijk een zesgangenmenu met signatuurgerechten. Dat zijn 144 topgerechten die ze live en telkens aan een andere tafel zullen bereiden.

De 25 chefs van Les Patrons Cuisiniers, samen goed voor 28 Michelinsterren, koken tijdens het event in een carrousel waardoor iedere tafel een uniek menu krijgt. Samen koken de 25 chefs dus elk 6 signature dishes, iedere gang aan een andere tafel en iedereen is tegelijkertijd aan het werk. Patrons Chef's Table 2024 wordt afgesloten met een afterparty met dj’s, topcocktails en champagne.

Jef Schuur van restaurant Bij Jef* op Texel en Wilco Berends van De Nederlanden* in Vreeland zijn net als de vorige editie chefs de cuisine tijdens deze spectaculaire avond in de schitterende Beurs van Berlage. Berends: 'Vorig jaar was magisch. Alles kwam samen. Het is ontzettend gaaf om met alle patrons samen te koken aan onze beste menu’s. De gasten wisten ook niet wat ze meemaakten in beleving, kwaliteit en een betoverende sfeer en setting. Het was fantastisch dit met elkaar te kunnen doen. En hoe succesvol het vorig jaar ook was: het kan altijd beter. Dus de komende editie zijn we gedreven er met de kennis van de vorige keer iets nóg mooiers van te maken.'

Kippenvel

Jef Schuur zal tijdens het bijzondere diner het uitserveren van de gerechten coördineren met Berends. Ook hij is ontzettend enthousiast om op herhaling te gaan met de grootste Chef's Table ter wereld. “Dit is het grootste culinaire event van Nederland en een waanzinnige teamprestatie van de Patrons. We staan daar met vijftig koks. Die enorme brigade moet helemaal worden gecoördineerd en met elkaar afstemmen en samenwerken. Dat maakt het heel spannend en het is echt een enórme kick als dat lukt.'

'Vorig jaar zagen Wilco en ik bij de derde gang dat het allemaal perfect verliep en vielen we elkaar van trots, geluk en pure blijdschap in de armen. Het was zo'n kippenvelmoment om alle ambacht van onze vrienden en geweldige medewerkers aan het werk te zien en de gasten te zien genieten.”

Kaartverkoop

De verkoop voor deze Patrons Chef's Table begint op donderdag 19 oktober 11:00 uur.