Le French Café breidt uit: New York meets Parijs

Le French Café breidt uit: New York meets Parijs

Na eerst Amsterdam-Oost veroverd te hebben, heeft Le French Café - van eigenaar Job Ouderland - zijn pijlen nu gericht op de andere kant van de stad. In West, aan de Admiraal de Ruijterweg, opent een tweede locatie zijn deuren en terras in de tweede week van oktober.

Enter Le French Café: waar een frisse Amsterdamse wind de Franse keuken wakker schudt. Het restaurant belooft die typisch bruisende, Franse brasserie-ervaring, maar dan voorzien van wat onvervalste Mokumse bravoure. Hier kunnen locals, foodies en liefhebbers van de moderne Franse keuken terecht voor een relaxte sfeer en uitgebreide menukaart vol gerechten met een verrassende touch. En – ook niet geheel onbelangrijk – neerploffen op een zonnig terras met uitzicht op de gracht.

Ontbijt, lunch, diner en borrel

In de keuken van Le French Café geeft Benjamin Doezie, voormalig souschef van Restaurant Watergang, Franse gerechten een geheel eigen draai. Zo kunnen gasten gaan voor een tafel gevuld met kleine gerechtjes of juist voor een plateau met ‘fruits de mer à partager’, oftewel om te delen. Er staat uiteraard
een ‘croque madame’ op het menu. Maar ook ‘poussin’, een piepkuiken gegaard op de rotisserie en ‘chou-fleur’, bloemkool met beurre blanc bereid op verschillende manieren.

New York meets Parijs

Het interieurdesign is van de hand van Casper Reinders in samenwerking met Maureen Woudstra van interieur designbureau Studio Matiik en OST interior. En ook hier – verwijzend naar Le French Café in de Javastraat – zijn de witte tegels en oude spiegels prominent aanwezig. Net als de kenmerkende bar waar gezelligheid en een praatje nooit ver weg zijn. Maar de gehele vibe is wat rauwer, meer uitgesproken; een beetje meer New York meets Parijs. Het gaat dan om een tin tile plafond, industriële verlichting en een
samensmelting van vintage meubels en moderne materialen. Maar ook aan een ‘fruits de mer’ bar met moois uit de zee.