Snackspert Eke Bosman schrijft De Ultieme Snackgids

Snackspert Eke Bosman schrijft De Ultieme Snackgids

Eke Bosman, op Instagram bekend als Snackspert, brengt een boek uit. Op 14 november verschijnt Snackspert - De Ultieme Snackgids. 'Het is verzameld werk en laat zien waar je de beste - vul zelf de snack in - kunt vinden.'

‘Ik merkte op mijn Instagram-pagina dat het nogal lastig is om te zoeken naar de beste plekken om bijvoorbeeld te lunchen, waar je ook bent’, vertelt Bosman aan Misset Horeca waarom hij een boek gaat uitbrengen.

Pareltjes uit de provincie

Snackspert - De Ultieme Snackgids is verzameld werk. ‘Wat er allemaal in staat? De beste plekken waar je kunt eten in heel veel Nederlandse steden, pareltjes uit de provincie en de beste supermarktsnacks, maar ook dé top 10 snackbars, burgertenten, pizzeria’s en nog veel meer.’

Het boek is verzameld werk en bevat daardoor ook artikelen over het ontstaan van friet/patat, de geschiedenis van de frikandel en andere weetjes.

De winterbal

Een van de leukste zaken die hij heeft bezocht, is Foppen’s Franse Frietjes in ’t Harde, zo geeft Bosman alvast een tipje weg. ‘Omdat het een omrijdadres is. Juist omdat het niet in een woonwijk zit, maar gewoon aan een N-weg, krijgt zo’n bezoek toch een avontuurlijk tintje. En dan bestel je daar de winterbal! De wat? Precies, daarom moet je lekker het boek kopen, haha!’

Hit op Instagram

Bosman is op Instagram een hit onder de naam @Snackspert. Op zijn account, dat inmiddels 111.000 volgers heeft, recenseert hij sinds 2014 snacks. Een kanaal dat hij start op advies van zijn vrienden en omdat hij naar eigen zeggen is geboren met een frikandel in zijn hand.

Recenseren

Hij deelt sterren uit (maximaal vijf) en beschrijft op geheel eigen wijze zijn bevindingen. ‘Ik kijk uiteraard naar de sfeer van een zaak, maar het product staat centraal’, vertelde hij daarover eerder al eens in Misset Horeca.

Ode aan Amsterdamse snackbar

In 2022 startte hij als columnist voor Het Parool en om wekelijks een ode te brengen aan een Amsterdamse snackbar. Daarover vertelde hij eerder: ‘De reden dat we dit zijn gaan doen en omdat we er eigenlijk niet omheen hoeven te draaien: iedereen gaat weleens naar de snackbar, dus daarom gaat het iedereen aan.’ Het boek wordt uitgegeven door Xander Uitgevers en verschijnt op dinsdag 14 november.