Voormalige Inntel hotels Rotterdam verder onder Hiltonmerken

Voormalige Inntel hotels Rotterdam verder onder Hiltonmerken

Vastgoedinvesteerder Annexum kocht begin deze maand de twee Rotterdamse hotels van Inntel Hotels en maakt nu bekend dat de hotels verder gaan onder twee verschillende merken van Hilton, waarvan één nog niet operationeel is in Nederland.

Hilton heeft een franchiseovereenkomst getekend met Annexum voor de herpositionering van twee  hotels met in totaal 480 kamers in Rotterdam. Mainport Hotel Rotterdam Curio Collection by Hilton en DoubleTree by Hilton Rotterdam Centre openen na renovaties in 2024 hun deuren. Tot die tijd blijven de voormalige Inntel hotels in Rotterdam operationeel als Hilton affiliate hotels. 

Recent kocht investeerder Annexum de twee hotels van Inntel. Dit zullen de eerste vestigingen worden onder de merken Curio Collection by Hilton en DoubleTree by Hilton in Rotterdam. Zij sluiten aan bij Hilton Rotterdam en Motto by Hilton Rotterdam Blaak. 

Voor de exploitatie werkt Annexum samen met Cycas Hospitality, dat ook Motto by Hilton Rotterdam Blaak in het portfolio heeft. 

Het zijn de eerste hotels in het vastgoedportfolio van Annexum. Beide hotels blijven tot eind oktober nog opereren onder de Inntel-merken. Daarna volgt een overgangsperiode waarbij ze worden geïntegreerd in het portfolio van Cycas en als Hilton-affiliate hotels opereren. In 2024 volgt, na een renovatie waarbij de hotels naar de merkstandaarden en –beleving van hun nieuwe merken zijn gebracht, de officiële heropening. 

Mainport Hotel Rotterdam, Curio Collection by Hilton 

Mainport Hotel Rotterdam is het eerste Curio Collection by Hilton hotel in Rotterdam. Samen met Kasteel Gemert, dat ook nog in aanbouw is en in 2024 opent, zijn het de eerste locaties van het merk in Nederland. 

Het hotel biedt een spectaculair 360°-uitzicht op zowel de waterkant als het centrum van Rotterdam vanuit de 215 kamers. Het hotel heeft een bar en restaurant met uitzicht over de Maas en gasten kunnen gebruik maken van de spa en fitnessfaciliteiten op de bovenste verdieping van het hotel.  

DoubleTree by Hilton Rotterdam Centre 

DoubleTree by Hilton Rotterdam Centre is gevestigd in het gebouw aan de voet van de Erasmusbrug. De 265 kamers hebben uitzicht op het water en de stad. De bar en het restaurant zijn beschikbaar voor gasten van zowel Mainport Hotel Rotterdam als DoubleTree by Hilton Rotterdam Centre. Het hotel heeft een eigen spa en zwembad en deze zijn beschikbaar voor gasten in beide hotels.

DoubleTree by Hilton Rotterdam Centre voegt zich bij de andere hotels die deel uitmaken van het merk in Nederland. Daaronder twee hotels in Amsterdam, één in Sittard en één in Soestduinen. 

Mainport Hotel Rotterdam, Curio Collection by Hilton en DoubleTree by Hilton Rotterdam Centre worden toegevoegd aan het portfolio van 15 hotels in Nederland. De van oorsprong Amerikaanse hotelgroep is in Nederland actief met zes merken. Dat zijn Waldorf Astoria, Hilton Hotels and Resorts, DoubleTree by Hilton, Motto by Hilton, Hilton Garden Inn en Hampton by Hilton. Recente openingen zijn onder andere Motto by Hilton Rotterdam Blaak en DoubleTree by Hilton Sittard

18 hotels in Nederland 

Patrick Fitzgibbon, Senior Vice President Ontwikkeling voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, voor Hilton: ‘Hilton is trots op zijn erfgoed in Nederland, dat meer dan 60 jaar teruggaat. We zijn actief bezig ons portfolio uit te breiden om aan de vraag van klanten te voldoen. Met 18 hotels die nu operationeel zijn of in ontwikkeling. Rotterdam is een dynamische stad met een levendige culturele scene, en de komst van Curio Collection by Hilton en DoubleTree by Hilton zal haar aantrekkingskracht als reisbestemming vergroten. Dankzij deze samenwerking met Annexum vergroten we de aanwezigheid van Hilton in Rotterdam.’ 

Ronald Jansen, partner Annexum: ‘De populariteit van Rotterdam onder zakelijke reizigers en toeristen groeit. In samenwerking met Hilton, zijn wij ervan overtuigd dat we deze recentelijk verworven hotels tot een nog populairdere bestemming kunnen maken voor onze gasten. De fantastische locatie in het hart van Rotterdam is ideaal voor de conversie naar DoubleTree by Hilton en Curio Collection by Hilton. Wij kijken ernaar uit om, in samenwerking met Hilton, gasten te mogen verwelkomen in deze fantastische hotels.’