Verwerk groente in je dessert met een groentepuree

Verwerk groente in je dessert met een groentepuree

Groente speelt een steeds belangrijkere rol op het menu van Europese restaurants. Naast de gebruikelijke groentegarnituren zien we steeds vaker een gang die volledig uit groentebereidingen bestaat. Groente heeft niet langer meer uitsluitend het stempel gezond: de consument heeft ontdekt dat groente ook heel erg lekker kan zijn, zelfs in een dessert.

De groentepuree is een lekkere toevoeging bij de Debic desserts zoals de Panna Cotta en Parfait. Door de veelzijdigheid van groentes zijn ze uitermate geschikt om in desserts te verwerken. Niet zo heel gek: in veel landen wordt van bieten bijvoorbeeld al lange tijd kristalsuiker gemaakt. Maar ook geroosterde pastinaak levert een zoete karamelsmaak op. In dit dessertconcept draait het om smaakcombinaties met groente. We laten zien hoe je een basispuree maakt en hoe je deze in combinatie met Debic verwerkt tot desserts.

Stap 1: Groentepuree als basis

Om groente in een dessert te verwerken, gaan we uit van een groentepuree als basis. Hiervoor kunnen we verschillende technieken gebruiken, afhankelijk van het type groente dat je kiest. Hieronder zie je stap voor stap hoe je tot een basispuree kunt komen.

Stap 2:

Stap 3:

Stap 4:

De groentepuree is lekkere toevoeging bij de Debic desserts zoals de Panna Cotta van suikermais met limoen en witte choclade of de Parfait van steranijs met venkel en spinazie.

Dit artikel is gesponsord door Debic.