Restaurant The Charles opent onder leiding van sterrenchef Alain Alders

Restaurant The Charles opent onder leiding van sterrenchef Alain Alders

Restaurant The Charles in Nistelrode, als onderdeel van de exclusieve members only business- en golfclub The Duke Club is geopend. SVH Meesterkok Alain Alders is als f&b-manager verantwoordelijk voor de keuken. 'We zetten met The Charles de deur op een kier voor niet-leden.'

In het natuurgebied De Maashorst, nabij 's-Hertogenbosch, is in een Engels landhuis een members-only-club voor ondernemers gevestigd die met de opening van restaurant The Charles ook toegankelijk wordt voor niet-leden.

Franse keuken met invloeden vanuit de hele wereld

SVH Meesterkok Alain Alders is als f&b-manager verantwoordelijk voor alle horeca binnen The Duke Club. Hij staat chef Jack Blackwell van The Charles bij in het bewaken en het behouden van het concept en de filosofie. De keuken serveert moderne, Franse gerechten, maar met invloeden vanuit de hele wereld en ingrediënten uit de regio. Alle verse producten komen van maximaal 250 kilometer ver; van Veluws wild tot vis uit de Middellandse Zee. De keuken haalt inspiratie uit de Baskische keuken, met een oogje op Zuid-Amerika en een snufje Nordic cuisine. Er wordt gewerkt naar de seizoenen, met aandacht voor het welzijn van grond, zee en dier, en zoveel mogelijk verspillingsvrij.

Hiervoor wordt veel gefermenteerd of gevriesdroogd. Maar de keuken speelt ook graag met bijvoorbeeld lage temperatuur-bereiding, of met wereldse kruiden en specerijen. Ook lokale leveranciers zijn geliefd. Zo serveren ze bij The Charles een eigen biertje, gin, koffie en olijfolie die in samenwerking met lokale partners zijn geproduceerd.

Uitgebalanceerde menu's

Zowel Alain als Jack zijn veel in het restaurant te vinden. The Charles werkt niet met een kaart, Jack geeft zijn koks alle ruimte om iedere dag uitgebalanceerde menu’s te creëren. Sommelier Luuk Egelmeer en zijn zwarte brigade maken de culinaire beleving helemaal af. En wie geen zin heeft om naar huis te gaan, boekt een van de achttien exclusieve suites in The Duke Club, inclusief toegang tot de golfbaan en een butler die 24/7 klaarstaat. De suites zijn ruim 70 m2 en uitgerust met een boxspring uit de toplijn van Auping, die speciaal voor The Duke Suites is
ontworpen.

The Charles is woensdag tot en met zaterdag geopend van 18.00 tot 01.00 uur en op donderdag en vrijdag van 12.00 tot 16.30 uur.