Restaurant Sense* maakt doorstart na faillissement

Restaurant Sense* maakt doorstart na faillissement

Restaurant Sense in Den Bosch maakt een doorstart. Het sterrestaurant kondigde vorige maand een faillissement aan, maar kan nu zonder het restaurant te hoeven sluiten een doorstart maken.

Vorige maand vroeg restaurant Sense* een faillissement aan. 'Door de immense prijsverhogingen, loonsverhogingen, energieverhogingen, forse belastingbedragen en overheidsvergoedingen die we (terug) te betalen hadden, bevonden we ons het afgelopen jaar in een oneerlijke financiële strijd. Een strijd die we niet konden winnen, ondanks een volle agenda en prachtige omzet', aldus eigenaar en chef-kok Dennis Middeldorp. 

'In goed overleg met onze adviseurs hebben we faillissement aangevraagd met als doel een doorstart te maken met een schone lei, want met alle ellende van de pandemie weggenomen staat er een prachtig, gezond en dynamisch bedrijf'. 

Twaalf jaar een ster

Sense opende in 2008 de deuren in Den Bosch en kreeg eind 2011 een Michelinster. Begin 2017 verhuisde Dennis Middeldorp zijn sterrestaurant naar Hotel Jeroen even verderop in de stad.