Tegenvaller voor Vegan Junk Food Bar: vestiging in Eindhoven failliet verklaard

Tegenvaller voor Vegan Junk Food Bar: vestiging in Eindhoven failliet verklaard
Het interieur van de Vegan Junk Food Bar in Barcelona

De Vegan Junk Food Bar in het centrum van Eindhoven is begin oktober failliet verklaard door de rechtbank. De franchiselocatie in het zuiden van het land was ongeveer anderhalf jaar open.

Vegan Junk Food Bar startte in 2017 en staat sindsdien bekend om zijn kleurrijke vegan-gerechten en urban styling. De keten begon in Amsterdam, waar inmiddels drie vestigingen zijn. Ook werden er de voorbije jaren restaurants geopend in Rotterdam, Barcelona en Keulen. In 2022, toen ook de franchise in Eindhoven van start ging, sprak de keten de wens uit om over vijf jaar tweehonderd vestigingen te hebben in Europa.

'Alle opties nog open'

Waarom het concept onvoldoende aansloeg in het centrum van Eindhoven, waar overigens veel fastfoodketens zijn gevestigd, is onduidelijk. De Vegan Junk Food Bar in Eindhoven werd opgenomen door Gault&Millau in de zogenaamde POP-lijst, voor casual restaurants. De franchiselocatie in Eindhoven staat inmiddels niet meer op de site van het bedrijf vermeld.

Curator Dirk de Jong laat aan Misset Horeca weten dat alle opties, ook die van een doorstart, nog open liggen. 'De horeca heeft het moeilijk, dus dat maakt het nu wat lastiger om meteen een concreet plan uit te vouwen voor dit pand. Tegelijkertijd willen we snel duidelijkheid bieden, en die gaat er ook komen', zegt curator Dirk de Jong.