Merford Tuned helpt het geluidniveau te beheersen

Merford Tuned helpt het geluidniveau te beheersen

Merford Tuned ruimteakoestiek biedt akoestische oplossingen die niet alleen effectief zijn in het verminderen van storende geluiden, maar ook naadloos kunnen worden geïntegreerd in het esthetische design van een nieuwe of al bestaande horecaonderneming.

Hilde De Rore, interieurarchitect bij Interieurdokter, deelt haar ervaring over het gebruik van Tuned om de akoestiek in Restaurant Arbed, Gentbrugge, te verbeteren. Zij werd door het restaurant betrokken bij de inrichting om met een kritisch oog te kijken naar het interieur. Hilde merkte op dat het restaurant al een prachtig ontwerp had, maar dat de akoestiek over het hoofd was gezien.

Dit is waar de Tuned producten in beeld kwamen. Samen met een team van experts werden de juiste geluidsabsorberende oplossingen gevonden. Deze verminderden de nagalm en pasten bij het design van het restaurant. Dit leidde tot een geslaagde akoestiek waar zowel gasten als medewerkers van konden genieten.

Het belang van goede akoestiek

Het belangrijkste aspect van goede akoestiek in een horecagelegenheid is het creëren van een sfeer waarin gasten zich comfortabel voelen. 'Een restaurant moet een gezellig geroezemoes hebben', benadrukt Hilde. 'Storende geluiden zoals een vallend bord of luidruchtige gesprekken mogen daarbij niet domineren. Dit betekent dat het verminderen van nagalm cruciaal is. Door geluidsabsorberende materialen op bijvoorbeeld vloer-, wand- en plafondoppervlakken aan te brengen, blijft het geluidsniveau ook bij een hogere bezetting van de ruimte rustig.'

De rol van esthetiek in akoestische oplossingen

De sleutel tot het verbeteren van de akoestiek in een horecagelegenheid zonder ingrijpende renovaties, is om creatief te zijn en te zoeken naar oplossingen die passen bij het bestaande design binnen het interieur. 'Subtiliteit is cruciaal, waarbij de gekozen akoestische materialen de esthetiek van de ruimte aanvullen zonder al te veel op te vallen,' zegt Hilde. 'Dit kan worden bereikt door bijvoorbeeld geluidsabsorberende panelen te kiezen waarbij de stoffering naadloos aansluit op de bestaande inrichting. De Tuned collectie is ook op deze manier toegepast in het interieur van Restaurant Arbed. Op maat gemaakt om volledig op te gaan in de esthetiek van de ruimte.'

Dit artikel is gesponsord door Merford.