Doorstart voor failliete Utrechtse brouwerij De Leckere

Doorstart voor failliete Utrechtse brouwerij De Leckere

Een groep liefhebbers en oud-medewerkers blaast de Utrechtse craft bier brouwer De Leckere, die eerder dit jaar failliet ging, nieuw leven in. De groep heeft de merkrechten en een kleine voorraad bier die er nog was overgenomen en start weer met brouwen, (online) verkoop en het bevoorraden van horeca.

Deze groep nieuwe eigenaren van De Leckere is met de doorstart vastberaden om de liefhebbers die het merk de afgelopen 20 jaar heeft opgebouwd te blijven voorzien van hun favoriete biertje. En daarnaast de kwaliteit van het biologische bier verder te ontwikkelen. 

Anne Rijsterborgh is een van de initiatiefnemers van de doorstart van De Leckere. Rijsterborgh werkte zes jaar bij De Leckere, tot het faillissement in juni 2023 in de rol van hoofdbrouwer. In de nieuwe onderneming zal Rijsterborgh zich ontfermen over het brouwproces en zorgen voor de kenmerkende smaken van het Leckere bier. 

Brouwerij en merk los verkocht

De Leckere was de eerste 100 procent biologische brouwerij van Nederland en vierder in 2022 nog haar 25-jarig bestaan. Corona en de stijgende kosten deden het bedrijf eerder dit jaar de nek om. De fysieke brouwerij en het merk plus de recepten werden na het faillissement los van elkaar verkocht. Alle brouwapparatuur is deze zomer geveild. De nieuwe eigenaren van het merk en de recepten zullen dus als huurbrouwers werken.

Met de doorstart kan alle kennis die is opgedaan, de recepturen die ontwikkeld zijn en de smaken die zijn ontstaan in deze tijd nu de basis vormen voor de volgende 25 jaar. 

De bekende bieren van De Leckere als Witte Vrouwen, Gulden Craen, Razende Swaen en White Cascade zullen weer gebrouwen gaan worden, net als het biologische pils. De website Deleckere.nl is weer online en de bieren zijn hier weer te bestellen. Ook de social mediakanalen zijn weer online en horeca wordt weer bevoorraad.