Eerste zelfrijdende koffiewagen ter wereld: 'mobiele, onbemande koffiezaak'

Eerste zelfrijdende koffiewagen ter wereld: 'mobiele, onbemande koffiezaak'

De koffiebeleving wordt opnieuw gedefinieerd met de introductie van de zelfrijdende koffiewagen 'Barista On-Demand'. Dit innovatieve prototype is 's werelds eerste mobiele, onbemande koffiezaak die opereert in een zelfrijdend voertuig. 'Het biedt een echte 'barista-ervaring', 24/7 beschikbaar om kwaliteitskoffie op bestelling te serveren.'

Met slechts één klik in de mobiele app kunnen mensen koffie bestellen en deze op elke gewenste locatie ontvangen, of het nu thuis, in het park of op kantoor is. Barista On-Demand - vooralsnog een prototype van een zelfrijdende koffiewagen - is ontwikkeld door de Italiaanse Rhea Vendors Group in samenwerking met het Chinese robotbezorgbedrijf Neolix.

‘Barista On-Demand versterkt de rijke traditie van Italiaanse koffie. Het plaatst mensen in het middelpunt van een inclusieve, innovatieve en duurzame ervaring. Het koffiestation is in staat om consumenten overal te bereiken’, zegt Andrea Pozzolini, ceo van Rhea Vendors Group.

De samenwerking met Neolix Technologies vloeit voort uit de visie van beide bedrijven op een meer geautomatiseerde en duurzame toekomst. Barista On-Demand wordt aangedreven door hernieuwbare energiebronnen, terwijl de Rhea-koffiemachines voorzien zijn van de allernieuwste technologie in de wereld van automatische distributie.

‘Met Barista On-Demand openen we nieuwe perspectieven in consumptie. De koffie vindt zijn weg naar de consument in plaats van andersom’, aldus Andrea Pozzolini, ceo van Rhea Vendors Group.   

Het eerste prototype van Barista On-Demand is onthuld op de CIIE, China International Import Expo.