Nieuwe vestiging The Seafood Bar in hartje Amsterdam: 'Het is misschien wel de mooiste'

Nieuwe vestiging The Seafood Bar in hartje Amsterdam: 'Het is misschien wel de mooiste'
Fons en Fleur de Visscher. (c) Diederik van der Laan

The Seafood Bar - de succesvolle restaurantketen waar verse vis en schaal- en schelpdieren op de kaart staan - breidt uit in hartje Amsterdam. Op het Damrak gaat op 1 december de vierde vestiging open in de hoofdstad. 'In de Beurs van Berlage, het is misschien wel ons mooiste restaurant tot nu toe.'

De formule van familie De Visscher mag nagenoeg bekend zijn. Oprichter Fons de Visscher had 27 jaar een viswinkel in Helmond, die hij verkocht om een nieuw avontuur aan te gaan. Dat begon met een eerste zaak in de Van Baerlestraat in Amsterdam in 2012, waarna er nog drie restaurants volgden in de hoofdstad. Ook breidde de familie uit naar Utrecht en Londen.

The Seafood Bar gaat op korte termijn open op een bijzondere locatie: 'In de Beurs van Berlage, het is misschien wel ons mooiste restaurant tot nu toe', schrijft mede-eigenaar Pepijn de Visscher op sociale media. Ook op het Spui en de Ferdinand Bolstraat zijn er markante panden betrokken.

Rechtszaak en brand

De familie De Visscher had het ook lange tijd aan de stok met de gemeente Amsterdam, die oordeelde dat er vanuit de winkel The Seafood Shop fastfood voor directe consumptie werd verkocht. Dat was in strijd met het beleid van het stadsbestuur, dat minder toeristisch aanbod in het centrum wilde. De rechtszaak duurde 2,5 jaar. De ondernemersfamilie werd ook nog geconfronteerd met een brand bij hun vestiging aan het Spui.