Servais Tielman opent Beluga Loves You* ook op maandag, als 'horeca-avond'

Servais Tielman opent Beluga Loves You* ook op maandag, als 'horeca-avond'
Servais Tielman. Foto: Marcel van Hoorn.

'We willen hét maandagrestaurant van Maastricht worden, ook voor collega's uit de horeca', zegt patron-cuisinier Servais Tielman van sterrestaurant Beluga Loves You. Vanaf half januari opent hij dan ook op maandagen voor diner. Tegelijk gaan zijn medewerkers naar een werkweek van 3,5 dag.

Net als in veel steden, zijn in Maastricht de meeste restaurants op maandag gesloten. Om dat 'gat’ te vullen én om collega's over de vloer te krijgen, gaat Beluga Loves You vanaf 15 januari ook op maandag open voor diner. ‘We willen hét maandagrestaurant van Maastricht worden. Maandag is de horeca-avond, en dan kunnen ze bij ons terecht', zegt patron-cuisinier Servais Tielman. 

Naast een geste naar collega's die hem soms zeggen dat ze het zo jammer vinden dat ze nooit kunnen komen eten, heeft Beluga Loves You de extra omzet van die maandagavond ook gewoon hard nodig, zegt Tielman eerlijk. ‘We hebben niet de beste vier jaar achter de rug. Eerst een lastige overname en waterschade. Toen corona. Daarna een overstroming. En de afgelopen acht weken hebben we nog twee keer waterschade gehad door veel regen én een brand in een mand met schone was', verzucht de Limburse chefkok. 

Om Beluga Loves You een gezonde bedrijf te houden, zocht Tielman naar extra omzetmogelijkheden. Die vond hij in de maandagavond. In 2020 bracht hij het aantal openingsdagen van vijf naar vier, daar komt nu weer een halve dag bij.

Werkweek van 3,5 dag 

Tegelijk met die extra openingsavond, gaan medewerkers van Beluga Loves You naar een werkweek van 3,5 dag. Het restaurant is straks open op woensdag tot en met zaterdag voor lunch en diner en op maandag voor diner. 

Om die roosters te vullen met 3,5e dag per medewerker, neemt Tielman in totaal 3 mensen extra aan. ‘Twee daarvan heb ik al, ik zoek alleen nog een assistent sommelier. Ik heb de afgelopen tijd bij elke nieuwe medewerker ingezet op kracht. Ik heb nu een sterk team, waarbij elke positie door twee mensen ingevuld kan worden.’ Op die manier kan Tielman de 4,5 dag dat zijn restaurant open is, de roosters volwaardig vullen. 

‘Sinds 1,5 jaar sta ik zelf weer volledig in de keuken van Beluga Loves You. Dat kan ook omdat mijn andere zaak Flavourz by Servais heel goed gaat. Ik kan me 100 procent focussen op Beluga Loves You. We willen daar echt groeien naar de volgende fase.’ 

Recent zei Tielman al dat hij het restaurantconcept eindelijk daar heeft wat hij vier jaar geleden bij de overname voor ogen had. Beluga Loves You heeft sinds 2020 een Michelinster.

Bekijk deze collectie

Medewerker in dienst

Verschillende aspecten spelen een rol als het gaat om medewerkers die aan het werk zijn. In deze collectie staan tips & tricks voor horecaondernemers als het gaat om het behouden en opleiden van medewerkers, samenwerken, inroosteren en ziekte. Ook delen ondernemers hun praktijkvoorbeelden.