Geen doorstart voor restaurant Le Garage

Geen doorstart voor restaurant Le Garage
Le Garage in Amsterdam

De, zo gehoopte, doorstart van het illustere Le Garage lijkt definitief van de baan. De zaak staat te koop op horecasite en de eigenaar Erwin Walthaus heeft een andere baan gevonden.

Afgelopen augustus werd het legendarische restaurant Le Garage door de rechtbank van Amsterdam failliet verklaard. Alhoewel er geruchten waren over de doorstart liet de curator destijds direct weten dat een doorstart onzeker was. Ook eigenaar Erwin Walthaus was toen niet voor commentaar bereikbaar.

Inmiddels is duidelijk dat een doorstart in de oude vorm niet lijkt te gaan gebeuren. Het pand, Ruysdaelstraat 54-56, staat te koop voor 1.9 miljoen euro exclusief de inboedel. Een eventuele huur is wel bespreekbaar, zo omschrijft Duijn Horecamakelaars BV op haar site.

Erwin Walthaus

Hoofdrolspeler Erwin Walthaus, die het restaurant na overlijden van Joop Braakhekke (mede) had overgenomen, heeft inmiddels een andere baan. Walthaus is deze maand begonnen als restaurantmanager het Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel van eigenaar Gijs Numan.

Le Garage in Amsterdam was sinds 1990 open. Chef en voormalig eigenaar Joop Braakhekke maakte een hotspot van het restaurant in Amsterdam-Zuid. In 2015 vierde hij dat hij 25 jaar eigenaar van zijn restaurant was en dat hij 50 jaar in het vak zat. Over Le Garage zei Braakhekke toen: ‘Ontworpen door de vermaarde architect Cees Dam werd het een theatraal spiegelpaleis dat na 25 jaar te boek staat als een instituut.’ Hij overleed een jaar later op 75-jarige leeftijd.