Masterclasses Horeca Vakbeurs in teken van de uitdagingen van vandaag

Masterclasses Horeca Vakbeurs in teken van de uitdagingen van vandaag
Sommelier Corine Klein van restaurant de Woage*. Foto-credits Jasper van de Zwan.

Stijgende kosten, marges die onder druk staan en het personeelstekort zijn voor veel ondernemers herkenbare uitdagingen. Op Horeca Vakbeurs geven sprekers oplossingen voor deze uitdagingen.

De Masterclasses Horeca Vakbeurs gaan over onderstaande onderwerpen.

Omgaan met inkoop en duurzaamheid

Group7 deelt feiten en cijfers van onderzoeken van de Professional Community en geeft een inkijkje hoe collega-ondernemers bezig zijn met kostprijsberekeningen en duurzaamheid.

Ver(drie)dubbel je marge

Stef Driessen, sector bankier horeca bij ABN Amro volgt alle horecacijfers en trends op de voet en is ervan overtuigd dat je in de horeca je marge kan ver(drie)dubbelen door slim gebruik van kunstmatige intelligentie.

Nelson Tanate, headchef van restaurant De Librije*** gaat in gesprek met Jarko Barten over de Librije Groep en Maaike de Reuver, hoofdredacteur van Food Inspiration praat bezoekers bij over welke trends leidend zullen zijn in de horeca in 2024.

Boost je menukaart

Petra Venekamp en Bianca Roemaat, auteurs van het eerste boek over dé menukaart Boost je Menukaart geven bezoekers je inspiratie en checklists om je menukaart een boost te geven en daarmee je omzet.

Bind generatie X

Mathijs Brummen van Brout legt uit hoe je als leidinggevende van onder andere generatie Y en Z kan zorgen dat je medewerkers (weer) van je gaan houden, want dat goed personeel van onschatbare waarde is, dat is inmiddels wel duidelijk.

Haal meer uit social media

Charlotte Mauritz, marketing expert in de gastronomie, vertelt hoe je met social media meer gasten en omzet kan genereren en ook wat je vooral niet moet doen.

Bekijk het hele programma per dag online.

Proef mee met de sommelier

Corine Klein van restaurant de Woage* en haar collega sommeliers dagen bezoekers uit om de lekkerste wijn-spijscombinatie te maken bij de gerechten die door de chefs in Chefs Place bereid worden.

Deelnemers winnen informatie in bij de chefs over de gerechten en ingrediënten die zij gebruiken. Berghorst wijnen biedt een groot assortiment wijnen om te proeven en een keuze uit te maken.

De sommeliers kiezen welke wijn-spijscombinatie zij het beste vinden en die deelnemer gaat met een magnum naar huis. Sommeliers in spé kunnen zich nog aanmelden.

Corine Klein: 'Wijn is voor mij onlosmakelijk verbonden met een avond vol heerlijke gerechten. Je kunt het op verschillende manieren invullen. Ik vind het een uitdaging om de juiste wijn te vinden bij een gerecht. Hierbij ga ik altijd eerst af of mijn eigen smaak en gevoel om het daarna te laten proeven aan mijn partner en tevens chef (Jelle Jansen de Woage).

'Samen in discussie gaan over een combinatie maakt bezig zijn met wijn een nog leuker vak. Tenslotte heeft iedereen zijn eigen smaak en idee over wat het uitgangspunt van een goede wijn-spijs kan zijn. Wat ik het allerbelangrijkste vind is dat wijn ontspanning brengt bij de gast. Het moet geen studie worden en de gast moet er het plezier van in zien. Als een gast aangeeft dat de wijn niet naar zijn smaak is, dan schenk ik met liefde iets anders. Genieten van een goed glas wijn is altijd leidend.

Bij de Horeca Vakbeurs zijn deelname, parkeren, garderobe, consumpties en masterclasses gratis. Bezoekers kunnen zich online aanmelden.