Dit is de New Chef On The Block van Gault&Millau 2024

Dit is de New Chef On The Block van Gault&Millau 2024

Nino Willems, chef van de Salty Seafood Bar, Zwolle, heeft de award gepakt van New Chef on the Block bij de Gault&Millau Awards 2024. Vorig jaar kreeg de zaak al veertien punten van de culinaire gids.

New Chef on the Block 2024 Nino Willems heeft ervaring in topzaken als Beluga, De Kromme Watergang en De Librije. Samen met zijn vriendin Aysen Bilal (ook ex-De Librije) runt hij een bar en bistro in het hartje van Zwolle. De ambitie bij het duo is groot, iets wat Gault&Millau nadrukkelijk aanspreekt, vertelde Godfried van der Lugt eerder aan Misset Horeca. Nino Willems, opgegroeid aan de Zeeuwse kust, is de opvolger van Yornie van Dijk van Basiliek in Harderwijk.

Willems werkt samen met een visser uit Urk, zodat er minder schakels zijn en er duurzamer gewerkt kan worden. ‘We koken met wat er gevangen wordt, we geloven in deze manier van werken.’ Bilal had lovende woorden over voor de collega’s. ‘We hebben een kleine zaak, maar werken met een gepassioneerd team, daar zijn we echt heel blij mee.'

Gault&Millau over Salty Seafood Bar

Gault&Millau toonde zich eerder ook al tevreden over Salty. 'Marien lekkers staat centraal in de keuken zoals de naam kan doen veronderstellen. En wel in een bruisende, gezellige sfeer die aan een rijke Franse bistro in Cannes of Saint-Tropez doet denken. In de kleine zaak staat een dry-age kast waarin heilbot en kabeljauw rijpen. Verder een lange bar waarachter vijf koks gerechtjes staan te bereiden. Duurzaam gevangen vis is afkomstig van een vaste Urker kotter. Wat die binnenbrengt bepaalt het menu.'

De Award New Chef on the Block 2024 is één van prestigieuze Gault&Millau Awards 2024 die op zijn 5 februari 2024 zijn bekendgemaakt in Tivoli Vredenburg. Onder het toeziend oog van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën als ‘Chef van het Jaar 2024’, ‘Jonge Chef van het Jaar 2024’ en ‘Gastheer van het Jaar 2024’. Tijdens het evenement is ook de nieuwe Gault&Millau gids gelanceerd. De gids bevat beoordelingen van restaurants (door middel van symbolische koksmutsen) en kent een beoordeling toe van punten op een schaal van 20.

Bart Hoffman

Bart Hoffman

Senior redacteur Misset Horeca