De Bloemenbeek krijgt award van Gault&Millau voor Terras van het Jaar

De Bloemenbeek krijgt award van Gault&Millau voor Terras van het Jaar

De Bloemenbeek* in De Lutte heeft volgens Gault&Millau hét Terras van het Jaar. De Bloemenbeek volgt daarmee Vista in Willemstad op.

De award voor Terras van het Jaar 2024 werd maandag 5 februari uitgereikt tijdens de gidslancering van Gault&Millau Nederland in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Landhuishotel De Bloemenbeek

Gasten kunnen in de zomermaanden genieten op het terras van De Bloemenbeek. In 1966 nam de familie Strikker de boerderij met schenklokaal en herberg/pension De Bloemenbeek over. De stijlvolle en warme ambiance in combinatie met haar welgemeende gastgerichte service met persoonlijke uitstraling lopen als een rode draad door de historie van dit familiebedrijf.

De Bloemenbeek vanuit de lucht gezien.
De Bloemenbeek vanuit de lucht gezien.

Onder leiding van Raymond Strikker, de tweede generatie uit de hoteliersfamilie, is De Bloemenbeek uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd landhuishotel met Twentse authenticiteit, gelegen op een 5 hectare groot landgoed, vermaard restaurant met 1 Michelinster en SVH-meesterkok en met riante zalen voor meetings en events van uiteenlopende aard.

'Wij liggen centraler in Europa dan de rest van der Nederland', zegt Strikker op het poidium. 'Dat en onze goede keuken zijn onze kracht.'

Terras van het Jaar 2024

De award voor Terras van het Jaar 2024 is één van prestigieuze Gault&Millau Awards 2024 die op zijn 5 februari 2024 zijn bekendgemaakt in Tivoli Vredenburg. Onder het toeziend oog van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën als ‘Chef van het Jaar 2024’ en ‘Gastheer van het Jaar 2024’. Tijdens het evenement is ook de nieuwe Gault&Millau gids gelanceerd. De gids bevat beoordelingen van restaurants (door middel van symbolische koksmutsen) en kent een beoordeling toe van punten op een schaal van 20.

Door Strikker naar Utrecht

Raymond Strikker heeft een bijzondere rol gespeeld bij de bekendmaking van Gault&Millau in Utrecht. Hij was het die de connectie maakte tussen Gault&Millau-voorman Godfried van der Lugt en de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma.

Marjon Prummel

Marjon Prummel

Hoofdredacteur Misset Horeca