Landgoed Rhederoord opent Bar Restaurant Koetshuis: cocktails, foodmarket en live coocking

Landgoed Rhederoord opent Bar Restaurant Koetshuis: cocktails, foodmarket en live coocking

Landgoed Rhederoord in De Steeg opende op 1 februari 2024 officieel Bar Restaurant Koetshuis by Rhederoord. Het bestaande koetshuis op het landgoed is volledig vernieuwd en herbergt nu een bar voor cocktails, borrels en barfood en een open restaurant met een foodmarket en een foodbar waar de koks live gerechten bereiden.

Het koetshuis van Landgoed Rhederoord was sinds 2014 al een restaurant. Met de verbouwing die in januari is afgerond, is het interieur volledig veranderd. Centraal staat nu de imposante bar waar gasten kunnen aanschuiven voor cocktails, gin-tonics, aperitieven, digestieven, tapbieren en open wijnen en een groot aanbod aan alcoholvrije alternatieven. Het barfoodmenu is gevarieerd, van oesters en charcuterie tot borrelhappen en ongecompliceerde plate-gerechten.

Foodbar met live cooking

Het restaurant heeft een open foodbar waar de koks live in het restaurant gerechten bereiden. Gasten kunnen van de kaart bestellen of bij de foodmarket hun menu samenstellen met het wisselend aanbod aan meat cuts, vis, schaal- en schelpdieren en garnituur om te delen.

Laagdrempelig versus kwaliteit

Zoals op heel Landgoed Rhederoord zijn de gerechten en producten bij de Koetshuis vrijwel uitsluitend biologisch en lokaal geteeld en gemaakt. 'Met Koetshuis creëren we een laagdrempelige en tegelijk hoogwaardige plek voor lunch, borrel en diner', vertelt Bart-Jan Hallers, directeur van Landgoed Rhederoord. 'Hier kunnen gasten fantastisch lunchen en dineren, maar ook gewoon even binnenlopen voor een drankje, een hapje of een thee met iets lekkers na een wandeling in de bossen om ons landgoed heen.’

Uitbreiding met acht hotelkamers

De bar en het restaurant kunnen ook exclusief afgehuurd worden voor borrels, verjaardagen, zakelijk evenement of als onderdeel van een bruiloft op het landgoed. Hallers: ‘Met de verbouwing van het koetshuis hebben we ook acht hotelkamers toegevoegd. We hebben nu in totaal 30 hotelkamers op het landgoed beschikbaar.’

Over Landgoed Rhederoord

Landgoed Rhederoord is een historisch landgoed, net aan de noordoostkant van Arnhem, midden in de bossen van de Veluwezoom. Het landgoed bestaat uit een omvangrijk landschapspark met een landhuis en koetshuis en is een populaire plek voor bruiloften, zakelijke bijeenkomsten, vakanties en feesten. Rhederoord beschikt over 30 stijlvolle hotelkamers, verschillende ruimtes voor vergaderingen, presentaties of besloten bijeenkomsten en Bar Restaurant Koetshuis by Rhederoord dat dagelijks geopend is vanaf 12.00 uur voor lunch, borrel en diner.