Hoteleigenaren Landgoed De Rosep dragen bedrijf over aan medewerker

Hoteleigenaren Landgoed De Rosep dragen bedrijf over aan medewerker

Landgoed De Rosep in Oisterwijk is na bijna 40 jaar in nieuwe handen overgegaan. Hoteleigenaren Ingrid en Henri Verhoeven droegen onlangs het stokje van het familiebedrijf over aan Albert Kreeft, die er zelf jarenlang werkzaam was.

Samen met David Reinders Folmer is Kreeft oprichter en eigenaar van Excite Hotels, een groep inspirerende en eigentijdse boutique hotels in Amsterdam, Rotterdam en Scheveningen. De Rosep telt zo’n 70 viersterren hotelkamers, restaurant, brasserie, wellness center en uitgebreide congresaccommodatie.

Alle vaste werknemers blijven in dienst, het team wordt komende tijd verder versterkt en uitgebreid. Om de continuïteit en bedrijfsvoering te borgen, gaat de nieuwe mede-eigenaar het hotel zelf aansturen met zijn partner Daniëlle Wassing. Het internationaal ervaren horecapaar is met hun gezin reeds naar Oisterwijk verhuisd en krijgt van de familie Verhoeven een gedegen inwerk- en kennismakingsperiode.

Bouwondernemer Henk Verhoeven koopt in de jaren ’80 het verwaarloosde landgoed om te verbouwen en door te verkopen. Tijdens de renovatie ontstaat echter de ambitie om het bedrijf zelf te gaan runnen, wat in 1986 ook gebeurt. Henri en Ingrid nemen het bedrijf in 2004 over, een jaar later overlijdt Henk Verhoeven. Ze runnen daarnaast jarenlang een tweede hotel in Oisterwijk. Mansion Hotel Bos & Ven is vorig jaar stijlvol getransformeerd tot luxueuze villaappartementen.

Excite Hotels

Excite Hotels is sinds 2018 actief en focust op logies en ontbijt in steden als Amsterdam, Rotterdam en Scheveningen. Vanuit het servicekantoor in Koudekerk aan den Rijn stuurt de groep alle hotels professioneel aan en ondersteunt deze op gebied van HR, marketing, finance en revenue management. Elke locatie wordt echter individueel geleid om de persoonlijke gastvrijheid te kunnen waarborgen.

Landgoed De Rosep zal naast noodzakelijke technische veranderingen op het gebied van kassa- en reserveringssystemen en een nieuwe website, hopelijk dit jaar nog starten met de verbouwing van de entree en receptie. Ook gaan wat hotelkamers en algemene ruimtes op de schop om te voldoen aan de huidige eisen.

De typische Rosep-uitstraling blijft behouden. Kreeft: 'De Bourgondische sfeer blijven we koesteren, evenals veel geliefde klassiekers op de menukaart. Samen met onze brigades kijken we uit naar de komende jaren en gaan samen glans geven aan dit prachtige familiebedrijf.'