Dutch Hotel Award 2024 zoekt hotelteams die voor 'high tech, high touch' gaan - of juist niet

Dutch Hotel Award 2024 zoekt hotelteams die voor 'high tech, high touch' gaan - of juist niet

De organisatie van de Dutch Hotel Award gaat weer op zoek naar hét hotelmanagementteam van het jaar en heeft de inschrijving voor de wedstrijd geopend. Het thema van de Dutch Hotel Award 2024 is: High tech, high touch.

Hoe creëert een hotel de perfecte mix van technologie en persoonlijke aandacht voor gasten? Kiest een hotel juist heel bewust voor de inzet van moderne technologie om de guest journey zo efficiënt mogelijk te laten verlopen? Of wordt technologie slechts minimaal ingezet, en ligt de focus bij menselijk contact en persoonlijke gastvrijheid?

Net als ieder jaar zoekt de organisatie van de wedstrijd voor hotelmanagementteams naar hét team dat er dit jaar uitspringt en het thema het best en origineelst toepast. Dat thema is High tech, high touch en inschrijven voor de Dutch Hotel Award 2024 is geopend.

De jury wil graag van deelnemende hotelteams weten hoe men de optimale balans vindt tussen de 'afstandelijke' - maar niet meer weg te denken - techniek en 'persoonlijke' aandacht. Hoe match je robots en AI met oprechte gastvrijheid? Is jouw PMS en HR-systeem ingericht op de tech-gedreven wensen van Gen Z? Passen Whatsapp en chatbots in jouw guest experience? Gaan high tech en high touch in jouw hotel hand in hand, of heb juist heel bewust voor één van beiden gekozen?

Inschrijven of nomineren

Hotelmanagementteams die hier een goed verhaal bij hebben én die dit graag met collega’s willen delen ter inspiratie, zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor de wedstrijd via Dutchhotelaward.nl. Daarnaast is het ook mogelijk anderen te nomineren.

Via deze link of onderstaand formulier kun je een collega-hotel (of je eigen hotel) nomineren voor deelname. De organisatie neemt vervolgens contact op met de genomineerde hotels of ze ook daadwerkelijk willen meedoen aan de Dutch Hotel Award 2024.

Verloop van de wedstrijd

Inschrijven voor de Dutch Hotel Award 2024 kan tot en met maandag 8 april via de website van de Dutch Hotel Award. Dat kan met een korte geschreven motivatie of filmpje van een minuut, waarin het team aangeeft waarom zij het beste hotelmanagementteam van Nederland zijn en dus de Dutch Hotel Award 2024 moeten winnen en hoe het thema van dit jaar terugkomt in hun hotel en manier van werken.

Op 11 april worden de tien genomineerden bekendgemaakt, waarna de jury de aanmelding van deze tien nog eens extra nauwkeurig bestudeert.

Publieksprijs

Tegelijk gaan ook de stembussen voor de Publieksprijs open. Vanaf het moment dat de tien genomineerden zijn bekendgemaakt, kan door iedereen op hen worden gestemd. Die stemmen wegen niet zoals eerder mee bij het bepalen welke vijf hotels doordringen tot de halve finale. De stemperiode loopt tot kort voor de finale, waardoor het voor alle 10 deelnemende hotels relevant blijft om tijdens de hele wedstrijd aandacht te blijven houden voor die publieksprijs.

Het hotel dat de meeste publieksstemmen heeft weten binnen te halen, ontvangt de Dutch Hotel Award 2024 Publieksprijs. Die prijs werd vorig jaar gewonnen door Landgoed Groot Warnsborn.

Halve finale & finale

Na het bekendmaken van de top-10, bestudeert de jury deze inzedingen nogmaals nauwkeurig om de lijst terug te brengen tot vijf halvefinalisten. Deze vijf worden op 18 april bekendgemaakt en mogen zich in die halve finale middels een power pitch op 16 mei in Heineken Experience aan de jury presenteren. Op 17 mei maakt de jury de drie finalisten bekend, die vervolgens op 6 juni door de jury bezocht gaan worden.

Tijdens dat finalebezoek krijgt elk team de kans in exact twee uur in het eigen hotel aan de jury te laten zien waarom zij het beste hotelmanagementteam van Nederland zijn en de Dutch Hotel Award 2023 moeten winnen. Daarbij wordt gelet op: door het MT behaalde successen, invulling van het thema Energize en de uitvoering van de finaleopdracht die bij de bekendmaking van de finalisten wordt meegegeven.

Impressie van de finaledag Dutch Hotel Award 2023:

Vervolgens wordt eind juni de winnaar van de Dutch Hotel Award 2024 bekendgemaakt, die daarmee Hotel De Sterrenberg in Otterlo opvolgt.

17 winnaars Dutch Hotel Award

Editie 2024 is alweer de 19e keer dat de Dutch Hotel Award wordt uitgereikt. Door corona en de personeelscrisis kon de wedstrijd twee keer niet doorgaan de afgelopen jaren. Dit zijn de winnaars van de DHA tot nu toe:

2023: De Sterrenberg, Otterlo
2022:
2021:Zoku Amsterdam
2020:
2019: Jaz in the City Amsterdam
2018: Novotel Amsterdam Schiphol Airport
2017: Kruisherenhotel Maastricht
2016:Ink Hotel Amsterdam
2015: Hotel van Oranje, Noordwijk
2014: Postillion Deventer
2013: Pulitzer, Amsterdam
2012: Palace Hotel, Noordwijk
2011: Townhouse, Maastricht
2010: Papendal, Arnhem
2009: De Zon, Ommen
2008: Eden American, Amsterdam
2007: Château St. Gerlach, Valkenburg a/d Geul
2006: Des Indes, Den Haag
2005: Beaumont, Maastricht
2004: Delta Hotel, Vlaardingen

De Dutch Hotel Award (DHA) is een initiatief van Trust Hospitality en vormt een jaarlijkse wedstrijd voor hotelmanagementteams. DHA heeft tot doel de creativiteit en het professionalisme in de hotellerie te vergroten. De wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door ING, Heineken, Hotelschool The Hague, The Fully Bookers, Award Guru, de Independent Hotel Show Amsterdam en Misset Horeca.

De jury bestaat uit (v.l.n.r.) Regine von Stieglitz, voorzitter van het College van Bestuur Hotelschool The Hague, Francesco Monaco, managing director/co-owner Q Hospitality Group, juryvoorzitter Bas Tolmeijer, partner bij Q Hospitality, Sjuk Akkerman, sector banker leisure bij ING, Marjon Prummel, hoofdredacteur van Misset Horeca, Bart Meinen, senior key account manager bij Heineken en Sander Allegro, eigenaar van Allegro INN Ovations en chairman van Quality Lodgings.

De Dutch Hotel Award is een jaarlijkse onderscheiding voor het hotelbedrijf waarvan het managementteam zich onderscheidend manifesteert. Daarbij zijn creativiteit, visie en strategisch vermogen van groot belang. Elk jaar wordt een ander thema gekozen waarbinnen de deelnemers hun leiderschap kunnen tonen. Voor de 19e editie is dat thema High tech, high touch.

Nomineer hieronder jouw hotel of dat van een collega