Nederlandse chef pakt record en staat nu in het Guinness Book of Records

Nederlandse chef pakt record en staat nu in het Guinness Book of Records

Chefkok Kees Visser uit Zierikzee heeft zichzelf het Guinness Book of Records in gekookt. De Zeeuw kookte meer dan 120 uur achter elkaar en verbeterde daarmee een eerder record.

Visser, werkzaam bij strandpaviljoen Zuid Zuid West in Renesse, begon zijn succesvolle poging op Valentijnsdag. De kok stond meer dan vijf dagen achtereen te koken. Hij mocht elk uur korte pauzes houden van 5 minuten, die hij ook kon opsparen om te slapen. Het oude record was slechts een maand of drie in handen van de Ier Alan Fischer en stond op 119 uur.

‘Visser spaarde zijn toegestane rustmomenten op tot anderhalf uur voor een korte slaap. In die tijd moesten de pannen wel doorpruttelen’, weet PZC. Op het moment van schrijven stond Visser nog altijd te koken, om het record zo scherp mogelijk te stellen. Eerder gaf hij wel aan dat hij aan het einde van de maandagmiddag (19 februari) wilde stoppen.

Het bereide eten gaf Visser gratis weg, weet de regionale krant. ‘Een deel is bestemd voor de voedselbank. En iedereen die het financieel niet zo breed heeft, kon zich aan het snackraam van het paviljoen Zuid Zuid West in Renesse melden om één van de andere gerechten gratis en voor niks mee te nemen.’