Alide van Toor beoogd voorzitter van vakvereniging ProFri

Alide van Toor beoogd voorzitter van vakvereniging ProFri

Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) houdt maandag 3 juni bij Hotel Van der Valk in Vianen een bijzondere jaarvergadering. Frans van Rooij (1959), die in 2011 de vereniging oprichtte, treedt dan terug en Alide van Toor (1965) zal worden voorgedragen als zijn opvolger.

Van Toor was van 2006 tot eind 2022 eigenaresse van cafetaria De Halte in Meerkerk. Na een loopbaan in de thuiszorg neemt zij in 2006 een al lang bestaande cafetaria over in Meerkerk. Haar frietadres groeit uit tot een florerend bedrijf. Hoewel het dorp nog geen 4000 inwoners telt, groeit de omzet van De Halte richting een solide en goed renderende middenklasser in de cafetariasector.

Grote schoenen te vullen

'Ik heb grote schoenen te vullen,' zegt Alide, verwijzend naar scheidend voorman Frans van Rooij. Over hem is wel eens geschreven dat er frituurvet door zijn aderen stroomt. Het aantal initiatieven dat hij nam in ruim twaalf jaar tijd, is enorm. Van keurmerken tot vakplatform Frituurwereld, van trendtours tot belangenbehartiging in allerlei vormen. Van Toor maakte de afgelopen maanden wat beter kennis met de branche. 'Ik schrik enorm nu ik zie hoe moeilijk veel collega’s het hebben,' zegt ze.

Nieuwe bestuursleden

Alide zal op maandag 3 juni samen met Arjan Verploegen (De Heuve, Beuningen) worden voorgedragen als nieuw bestuurslid. Nadat de leden hebben ingestemd, kiezen Alide’s mede-bestuursleden haar formeel in functie. Naast de bestuursverkiezing en andere verenigingszaken, komen ook actuele kwesties aan bod in Vianen. In het ochtendprogramma zal onder meer aandacht worden besteed aan de SUP-wetgeving, de op handen zijnde Snackwet en ontwikkelingen op het gebied van energie en frituurvetonderzoek.

Verder zijn bij Van der Valk in Vianen op maandag 3 juni kleine informatieve stands (zogenaamde PIP’s) te bezoeken, worden bedrijven die keurmerken behaalden in het zonnetje gezet én wordt er in de middag gedebatteerd aan de hand van actuele stellingen. Ook wordt vooruitgeblikt naar het Frituurwereld Event 2024 en de nieuwe editie van de Nationale Smulgids.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.