Voormalige Zeevaartschool in Vlissingen wordt omgetoverd tot een hotel

Voormalige Zeevaartschool in Vlissingen wordt omgetoverd tot een hotel

In de voormalige Hogere Zeevaartschool op de Boulevard in Vlissingen verrijst een nieuw ****-hotel: Hotel Zeevaartschool. Het Rijksmonument biedt straks plaats aan 70 kamers onderverdeeld in 4 verschillende kamertypes.

In de Zeevaartschool, ook bekend als Maritiem Instituut de Ruyter (MIR), komen 45 standaardkamers, 5 familiekamers en 6 suites. Als verwijzing naar de voormalige functie van het typerende witte gebouw met het witte torentje zullen er ook 14 ‘matrooskamers’ worden ingericht.

‘Dit bijzondere kamertype is een verwijzing naar het feit dat ze kleiner zijn, helemaal onderin gesitueerd zijn en zeer betaalbaar zijn’, meldt hotelier Joost van Damme van Hotel Zeevaartschool.

Rijksmonument

Van Damme voerde de eerste gesprekken over het hotel al in 2018. Omdat er heel wat komt kijken bij het ombouwen van een Rijksmonument gingen er wat jaartjes overheen. Het hotel krijgt een restaurant, bar, lounge en terras met uitzicht over de Westerschelde en de Noordzee.

Het ontwerp is in handen van Studio Hans Kuijten. Hij staat bekend om zijn kennis van de horeca en hotellerie en de ‘heerlijke sfeer’ die hij in zijn projecten weet te brengen. ‘Een droom gaat in vervulling. Als geboren Vlissinger vind ik het een eer dat ik in dit prachtige en unieke gebouw deze invulling kan realiseren’, aldus Van Damme.

Het torentje

En het markante torentje? Dat wordt in ieder geval geen suite, maar blijft multifunctioneel ingericht waardoor het voor meerdere zaken kan worden gebruikt. ‘Je kan het huren voor een heel klein ‘eventje’. Een vergadering op een unieke plek, een huwelijksaanzoek met champagne, een heel romantisch diner voor 2, een kleine reünie van oud-studenten’, zegt Van Damme.

‘Voor dit soort momenten kun je het torentje reserveren en dan is het dus even ‘dicht’ maar voor de rest zou ik het mooi vinden als je er gewoon even kan binnenlopen als je dat wilt.’

Naar verwachting opent het hotel eind 2024.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.