Preuverie de Toren verkocht: 'Besluit kwam als donderslag bij heldere hemel'

Preuverie de Toren verkocht: 'Besluit kwam als donderslag bij heldere hemel'
Wouter Wolters

Het besluit kwam vorig jaar zomer, maar nu is de kogel echt door de kerk. Preuverie de Toren in Echt is verkocht. Eigenaar Wouter Wolters is klaar om 'aan het tweede deel van zijn leven te beginnen'.

Opening

Cafetaria Preuverie de Toren kent een lange geschiedenis. Een kleine 30 jaar geleden werd het Limburgse bedrijf geopend door Wolters’ ouders Leidy en Veer. Vanaf die eerste dag was Wolters in de zaak van zijn ouders te vinden. ‘Dat herinner ik me als de dag van gisteren’ zei Wolters daar eerder over tegen Misset Horeca.

Reden om zijn levenswerk van de hand te doen, zijn de kinderen. Het deed de ondernemer realiseren dat er meer in het leven is dan werken in de cafetaria. Een besluit dat niet lichtzinnig genomen werd. ‘Ik heb die keuze bewust gemaakt. Ik wil mijn kinderen zien opgroeien. Daarom heb ik besloten het radicaal anders te gaan doen. Ook voor mijn vrouw kwam het besluit als donderslag bij heldere hemel.’

Winst

De cafetaria met 45 zitplaatsen binnen en een terras met 35 stoelen doorstond hoogte- en dieptepunten. Zo was er corona, maar ook de verbouwing van de bezorgkeuken én natuurlijk de winst van de Cafetaria Top 100.

De pandemie was uiteraard een zorgelijke tijd. Saillant genoeg doorstond Preuverie de Toren die periode met verve. De net geopende bezorgkeuken bleek een ware redder in nood. Nu de zaak in handen komt van opvolgers, heeft Wolters ‘gemengde gevoelens’.

Enerzijds is hij blij – ook voor zijn circa 20 medewerkers - dat het bedrijf wordt voortgezet. Anderzijds is het gek om de zaak waar hij als 16-jarig jochie begon, achter te laten. ‘Het is een groot deel van mijn leven geweest, dat zul je begrijpen.’

Meer tijd

In de tweede helft van Wolters’ leven komt er meer tijd voor zijn gezin. ‘Zodat ik écht kan gaan genieten van mijn gezin, vrienden en familie’, aldus Wolters die in 2000 officieel toetrad als eigenaar en in 2014 de Preuverie volledig in handen kreeg.

Officieel wordt het stokje in juni aan de nieuwe exploitanten overgedragen. Inmiddels heeft Wolters al een nieuwe baan. Hij gaat per 1 augustus aan de slag voor Cox & Co. ‘Ik ga hun operationele team versterken’, vertelt de ondernemer. ‘Met focus op de Tuincafé’s, restaurant Schnitzelparadies en een vestiging van Piet Friet. ‘