Restaurant Just Rotterdam onderdeel van de Mondi formule

Restaurant Just Rotterdam onderdeel van de Mondi formule

De Caribische fusion restaurantketen Mondi breidt uit naar Rotterdam. Na drie vestigingen in Amsterdam en Badhoevedorp slaat Mondi zijn vleugels uit naar de Mauritsweg in het hart van de Maasstad.

Het vierde Mondi restaurant is gevestigd in het voormalig restaurant by Just met op de menukaart à la carte gerechten uit de Caribische keuken. Restaurant Mondi Amsterdam South startte in 2021 in the College Hotel. Hier worden Caribische gerechten van chefkok Justin Niessen en exotische cocktails geserveerd. Na de tweede vestiging in Skybar 747 in Badhoevedorp, op de bovenste verdieping van de Corendon Village hotel, is nu Mondi Amsterdam New West de derde zaak van dit merk dat haar deuren opent.

De locatie van Mondi by Just is niet geheel willekeurig. Op de plek aan de Mauritsweg in Rotterdam timmert Justin Niessen al sinds 2017 stevig aan de weg met zijn restaurant Just. Justin Niessen staat te boek als de grondlegger van de Nieuwe Caribische Keuken in Nederland. Hij is de eerste chef die soul food naar fine dining heeft weten te tillen. Hij is ook de geestesvader, eigenaar en executive chef van Mondi. Waar Just zich richt op fine dining, focust Mondi zich ook op shared dining.

Mondi by Just

Naast de luxe vijfgangenmenu’s komen ook à la carte gerechten op de kaart, eventueel om te delen. Op het menu staan dezelfde signature dishes als Mondi South, Mondi New West en Mondi at Skybar 747 zoals Justin’s beroemde kaasballen, zijn pittige gehaktballetjes en risotto stoba. Met uitzondering van de Seafood Curry. Dit gerecht staat alleen in Rotterdam op de kaart. Niet alleen de gerechten krijgen een Mondi-sausje, de look en feel komt grotendeels overeen met de andere Mondi-restaurants.

Waar entertainment in de vorm van livemuziek en dj-avonden bij de andere vestigingen een grote rol spelen, zal in Mondi by Just de nadruk meer liggen op een dining experience met het vertrouwde Mondi dushi-bida (het goede leven) gevoel.

Internationale groei ambitie

Voor Justin Niessen is het een logische stap. 'Mondi is een succesformule. Met Mondi gaan we zo hard dat we zelfs internationale sprongen aan het maken zijn. Nog dit jaar opent in de wijk Otrobanda op Curaçao, mijn geboorte-eiland, Mondi Beach Club. En er zijn serieuze plannen voor een tweede vestiging in de wijk Jan Thiel. Rotterdam, de stad waar ik nota bene woon, mag dan niet achterblijven.'

Foto-credits: Erven Demirci

'Ik had twee opties: of een Mondi naast Just in Rotterdam, met naast bedoel ik in de straal van een paar honderd meter, of een Mondi in plaats van Just. De keuze om Just om te toveren naar 'Mondi by Just' past meer bij de groei ambitie om de wereld te introduceren met 'elevated Caribbean food'. In Rotterdam, doe ik dit graag samen met het Mondi team.'

Mondi

De Mondi restaurants in Amsterdam-Zuid, Amsterdam Nieuw-West en Badhoevedorp worden mede gedragen door Mariska Nunes, Kiana Cova en Atilay Uslu van Corendon Hotels & Resorts. Van Mondi by Just is Justin Niesen de enige eigenaar.

Bekijk deze collectie

Conceptontwikkeling

Bij het starten, restylen of renoveren van een horecabedrijf heb je vaak wel een idee hoe het uiteindelijk moet worden. Maar hoe begin je? Hoe ontwikkel je een succesvol concept en waar moet je op letten bij de inrichting? In deze collectie tips en inspiratie voor ondernemers. Ook delen horecaondernemers hun ervaringen.