Magnicity ontwikkelt op grote hoogte restaurant en cocktailbar Celest

Magnicity ontwikkelt op grote hoogte restaurant en cocktailbar Celest

Restaurant en cocktailbar Celest van Magnicity gaat gasten vanaf eind 2024 een unieke ervaring bieden op 190 meter boven Rotterdam.

Celest is geïnspireerd op het verhaal The Unparalleled Adventure of One Hans Pfaall (1835) van de wereldberoemde Amerikaanse schrijver Edgar Allan Poe. Celest neemt bezoekers via storytelling en een spectaculair design mee van Rotterdam naar de maan.

Hemelse reis

Het concept vindt zijn oorsprong in het verhaal van Hans Pfaall, een Rotterdammer die in een zelfgemaakte luchtballon in 19 dagen van Rotterdam naar de maan reist. Vanuit zijn ballon, ver weg van aardse beslommeringen en plichten, ziet Pfaall de aarde, oceanen, maan, sterren en planeten.

Celest betekent hemels. Het hemelse idee is diep verankerd in onze taal en cultuur en roept beelden op van grootsheid, schoonheid en mysterie. Het prikkelt onze verbeelding en geeft ons het gevoel iets buitengewoons te beleven.

Op grote hoogte

Exploitant Magnicity onthult nog niet het hele ontwerp van de ervaring of het menu, maar licht wel een tip van de sluier op van Restaurant en cocktailbar Celest. Bezoekers kunnen tegen het einde van 2024 niet alleen genieten van culinaire hoogstaande gerechten en een 360-graden uitzicht van 190 meter hoogte over Rotterdam. De ervaring wordt een reis die begint op de begane grond, zodra bezoekers de lift instappen en, net als Pfaall, de reis naar de maan afleggen.

Eenmaal op de 57ste verdieping aangekomen, op 185 meter hoogte, ontdekken bezoekers een betoverende sfeer in de vorm van een maanlandschap. Een etage hoger, op 190 meter waar het restaurantgedeelte komt, is het lichtspel tussen de zon en de aarde verweven in het ontwerp.

Het interieur verandert van het koele noorderlicht geleidelijk naar de warme gloed van een ondergaande zon. Het is de wereld van de fictieve Rotterdammer Hans Pfaall, maar dan in een moderne setting, ontworpen door Doepel Strijkers Architecten.

Magnicity

Magnicity is gespecialiseerd in het beheer van panoramische uitkijktorens. Het exploiteert het Paris Montparnasse Observatory (Montparnasse Toren) in Parijs, Frankrijk, de Berliner Fernsehturm (TV Toren) in Berlijn, Duitsland, het 360 Chicago Observation Deck in het voormalige John Hancock Center in Chicago, Illinois, de Euromast en de topverdiepingen van Zalmhaven I in Rotterdam (opening eind 2024), en van de Varso Tower in Warschau (opening 2025).

Bekijk deze collectie

Conceptontwikkeling

Bij het starten, restylen of renoveren van een horecabedrijf heb je vaak wel een idee hoe het uiteindelijk moet worden. Maar hoe begin je? Hoe ontwikkel je een succesvol concept en waar moet je op letten bij de inrichting? In deze collectie tips en inspiratie voor ondernemers. Ook delen horecaondernemers hun ervaringen.