Restaurant Rosemary opent deuren aan gezelligste plein van Joure

Restaurant Rosemary opent deuren aan gezelligste plein van Joure

Rosemary is het nieuwe restaurant van chef Jeroen van der Geest (29) en maître Benthe Smithuis (26). De jonge ondernemers openden afgelopen weekend voor het eerst de deuren en beleefden naar eigen zeggen direct enkele 'fantastische avonden'.

Casual fine dining

Op 12 juli volgt de officiële opening van Restaurant Rosemary aan het Douwe Egbertsplein in Joure. De dagelijkse leiding van de horecazaak komt in handen van Gino. De zaak omschrijft zichzelf als ‘casual fine dining’ waar de hele dag gasten welkom zijn voor lunch, borrel of diner.

Puur, vers en lokaal. Dat zijn de kernwoorden van Restaurant Rosemary. Of zoals ze het zelf zeggen: ‘De keukenbrigade haalt de inspiratie voor het menu uit de Franse en Scandinavische gastronomie. Met een wijnkaart die de hele wereld bekleedt, cocktails, mocktails is er genoeg te kiezen.’

Trots

Het is de tweede onderneming van Van der Geest en Smithuis. In Sneek runnen zij ook Le Petit Bistro, waar de afgelopen 3 jaar resultaten zijn behaald waar het ondernemersduo ontzettend trots op is. ‘Zo staat Le Petit Bistro op de drempel van de top 100 in de Lekker.nl en hebben we momenteel 14 punten van Gault&Millau Nederland op onze naam staan.’

Gasten zullen chef Van der Geest en maître Smithuis regelmatig in Joure tegenkomen, maar ook in Sneek blijven ze van de partij. Tot 12 juli, wanneer wij het restaurant feestelijk wordt geopend, is het mogelijk met de Early-Bird tickets een plekje te bemachtigen in Restaurant Rosemary.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.