IHG biedt vaste gasten gratis internet

IHG biedt vaste gasten gratis internet

InterContinental Hotels Group (IHG) gaat wereldwijd in alle hotels gratis internet aanbieden aan alle leden van hun loyaliteitsprogramma Priority Club Rewards. De regeling wordt in de loop van dit en volgend jaar van kracht.

IHG is naar eigen zeggen de eerste internationale hotelketen die deze stap zet. Alle leden van het loyaliteitsprogramma krijgen in 2013 of 2014 gratis toegang tot internet in de hotels van IHG.

'In de snelle wereld van vandaag is het van het grootste belang dat mensen altijd bereikbaar zijn', zegt ceo van IHG Richard Solomons. 'Ik ben er trots op dat IHG de eerste internationale hotelketen is die gratis internet biedt aan alle leden van zijn loyaliteitsprogramma, of ze nu als gast in het hotel verblijven of alleen even binnen komen wandelen.'

71 miloen leden

Dat loyaliteitsprogramma is bekend onder de naam Priority Club Rewards, maar IHG gaat die naam wijzigen in IHG Rewards Club, waarmee duidelijker is dat het een programma van IHG is. Met 71 miljoen leden heeft IHG het grootste loyaliteitsprogramma ter wereld. De hotelgroep bestaat dit jaar overigens tien jaar.

De nieuwe service komt onder de nieuwe naam in juli 2013 als eerste beschikbaar voor Elite-leden, de overige leden volgen in 2014. De bekendmaking volgt op een onderzoek dat IHG liet uitvoeren, waaruit blijkt dat 43 procent van de reizigers niet in een hotel zou verblijven dat kosten in rekening brengt voor internettoegang.