Utrechts lab test schoonmaakmiddelen en textiel

Utrechts lab test schoonmaakmiddelen en textiel

Diversey Care heeft recent haar vernieuwde lab in Utrecht heropend. Het bedrijf levert hygiëneoplossingen en test in het lab schoonmaakmiddelen, wasmiddelen en textiel. Ook worden digitale innovaties ontwikkeld als op afstand bedienbare wasmachines en koelkasten.

Diversey Care levert diverse diensten en producten toegespitst op de horeca. Zo is er een micro-biologisch lab waar schoonmaakmiddelen en wasmiddelen worden getest en automatische dispensers worden ontwikkeld.

Daarnaast wordt er 'high tech' onderzoek gedaan oa op het gebied van remote control (op afstand controleren en beheren van bijvoorbeeld wasmachines en koelkasten).

Nieuwe handdoeken

Ook is er een textiellab. Wanneer een hotelketen bijvoorbeeld nieuwe handdoeken of bedrijfskleding aanschaft, kan Diversey Care kwaliteitstesten uitvoeren ten aanzien van slijtage, kleurkwaliteit.

In het vernieuwde lab, dat al sinds 1968 in Utrecht zit, is een half miljoen geïnvesteerd. Het resultaat is een zeer geavanceerd onderzoekscentrum, dat optimaal is ingericht voor nieuw, innovatief onderzoek op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid en infectiepreventie.

Innovatiecentrum

Utrecht is nu wereldwijd het belangrijkste innovatiecentrum van Diversey Care voor het ontwikkelen van duurzame, geïntegreerde systemen voor de hygiëne- en schoonmaaksector waar chemische middelen en doseerapparatuur worden gebruikt.

Het internationale hoofdkantoor van Diversey Care, een divisie van Sealed Air, is gevestigd in Amsterdam. In Enschede en Nijmegen bevinden zich de belangrijkste productielocaties.

Het bedrijf investeert in nieuw onderzoek op het gebied van gezondheidszorg, retail, horeca en duurzame oplossingen met gebruik van milieuvriendelijke middelen. Daarnaast werken wetenschappers bij Sealed Air op dit moment aan het ontwikkelen van geavanceerde controleapplicaties voor facility management en gebouwenbeheer. De eerste oplossingen op dit gebied waren te zien tijdens de ISSA Interclean Show in Amsterdam in mei 2014.