'Chinese reiziger kans voor Nederlandse reisindustrie

'Chinese reiziger kans voor Nederlandse reisindustrie

Nederland komt in de wereldwijde Top 20 van door Chinese vakantiegangers bezochte landen niet voor. Uit de nieuwste editie van de Chinese International Travel Monitor blijkt dat Nederland echter wel de 16e positie inneemt op de wish list van de Chinese reiziger. Dat biedt kansen voor de Nederlandse reisindustrie.

Stijgende inkomens, het toegenomen vertrouwen om zelfstandig te reizen, de versoepeling van de visumregels in vele landen en het makkelijker vinden en boeken van hotels en vluchten door het toegenomen gebruik van internet. Er opent zich een groeiend aantal reismogelijkheden voor de Chinese internationale vakantieganger. Waar vorig jaar maar liefst 97 miljoen Chinezen als toerist de wereld zijn over gereisd, zijn er in 2014 al meer dan 100 miljoen voorspeld. Ook blijken Chinezen 's werelds grootste uitgevers te zijn tijdens het reizen, aldus de United Nations World Tourism Organisation.

Nederland hoog op wensenlijst

Liefst 55% van de Chinese reizigers heeft de wens om dit jaar Australië te bezoeken. Daarnaast bezetten vier Europese landen een plaats in de Top 10, te weten Frankrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Nederland staat op een 16e plek van deze lijst. Dat biedt volgens Hotels.com, initiator van de Chinese International Travel Monitor, kansen voor de Nederlandse reisindustrie.

VS populairste reisbestemming

De Top 10 wensenlijst met droombestemmingen van de Chinezen wijkt overigens sterk af van de werkelijke keuze van de Chinese vakantieganger. De top 4 van daadwerkelijk bezochte landen in 2012 bleef ook in 2013 ongewijzigd: de Verenigde Staten, Hong Kong, Thailand en Japan. Frankrijk is het door Chinese toeristen meest bezochte land van Europa en neemt de vijfde plaats op deze lijst in.