Derde sterrenchef bij Beachclub 't Gorsje

Derde sterrenchef bij Beachclub 't Gorsje

Beachclub 't Gorsje in Ouddorp - nummer 9 in de Terras Top 100 van Misset Horeca - haalt deze winter vijf keer over een sterrenchef naar het strand. De derde Michelinchef die gaat koken in de Beachclub is Peter Gast van 't Schulten Hues in Zuthpen. Rik Jansma en Pieter Bosters ging hem voor, Wouter van Laarhoven en Thorvald de Winter volgen nog.

Beachclub 't Gorsje in Ouddorp geeft het winterseizoen met de vijf sterrenchefs een culinaire invulling. Elke chef kookt een avond in de strandtent die gedurende de winter  alleen op vrijdag, zaterdag en zondag geopend is. 't Schulten Hues leent chef Peter Gast uit aan 't Gorsje op 25 januari.

Wouter van Laarhoven van De Molen in Kaatsheuvel kookt op 22 februari in Ouddorp, Thorvald de Winter van Apicius in Bakkum kookt aan het strand op 24 maart.

Rik Jansma kookte voor ruim 45 gasten een luxueus tiengangenmenu met  onder andere oesters, coquilles en wild. Pieter Bosters verraste de gasten van de beachclub aan de Brouwersdam met een klassieke vijfgangen menu met een moderne touch. De beachclub haalde eerdere seizoenen ook al Wilco Berends van De Nederlanden en Kars van Wechem van De Saffraan naar Ouddorp.