Gerechten Marco Westmaas in restaurant Thailand

Gerechten Marco Westmaas in restaurant Thailand

Marco Westmaas, de chef van restaurant Elzenduin Beach, krijgt een van de keukens van het Thaise vijfsterrenresorts Trisaga in Phuket onder zijn hoede. Dit zegt de chef-kok tijdens een kooksessie op de Horecava van 2013.

Het Thaise resort Trisara in Phuket gaat gerechten van de hand van Marco Westmaas serveren. De chef zal er niet altijd zelf in de keuken staan. 'Het is wel goed te combineren. Het seizoen daar wisselt heel mooi af met het seizoen van Elzenduin Beach. Nu hebben ze in Thailand bijvoorbeeld gerechten van het vorige seizoen van Elzenduin op de kaart staan. Het is echt een mooie samenwerking, zeker omdat het zo goed te combineren is.'

De Thaise samenwerking is een van de dingen die Westmaas naast zijn restaurant Elzenduin Beach onderneemt. Ander groot project is het Lupinevarken. Westmaas bereidde het speciale varkensvlees op de Horecava.

Lupinevarkens worden niet gevoed met geïmporteerde soja maar met lokaal geteelde lupine. Het vlees is sappiger en iets zoeter dan dat van varkens die zijn gevoed met soja.

Marco Westmaas: 'De lupineplant kun je zonder chemische middelen telen en bevat net zoveel eiwit als soja,' zo zei hij eerder tegen Misset Horeca. 'Het is een oplossing voor het mest- en mineraaloverschot in Nederland omdat de kringloop gesloten is. De smaak is zacht en vol.' De mest van het lupinevarken gaat als voeding terug naar de akkers waarop de lupine groeit.'
Westmaas wil het lupinevarken ook in Thailand gaan serveren.