Eigen zaak SVH Meesterkok Pieter de Ronde

Eigen zaak SVH Meesterkok Pieter de Ronde
Website SVH Meestertitels

Pieter de Ronde begint in Bergambacht zijn eigen eetgelegenheid Pieters Restaurant. De SVH Meesterkok werkte in het verleden samen met Robert ...

Het nieuws over het eigen restaurant van Pieter de Ronde in Bergambacht wordt gemeld op de website van Het Kontakt.

Een voormalige dubbelwoning aan de Hoofdstraat wordt op dit moment omgebouwd tot een eetgelegenheid met dertig zitplaatsen een 'huiselijke sfeer', aldus het artikel.

Cour du Nord

De Ronde slaagde in 2009 voor zijn SVH Meesterproef als chef-kok van Cour du Nord op vakantiepark Hof van Saksen in Nooitgedacht. Het jaar daarvoor ontving de eetgelegenheid een Michelinster, als eerste restaurant in Nederland en Europa dat hoorde bij een vakantieresort.

Robert Kranenborg

De SVH Meesterkok heeft een arbeidsverleden met Robert Kranenborg. Ze werkten beiden bij Cour de Nord, De Ronde als chef-kok en Kranenborg als adviseur. Uit de periode daarvoor stamt een samenwerking bij Corona in Den Haag.

De Hoefslag

Op het cv van De Ronde staan verder onder andere ook nog de restaurants Chagall en Villa Rozenrust in Leidschendam, De Hoefslag in Bosch en Duin, Sancerre in Amsterdam en De Arendshoeve in Bergambacht.

De afgelopen jaren is hij actief met zijn eigen bedrijf Rue de Ronde Gastronomie, gespecialiseerd in coaching en conceptontwikkeling.

Opening

De bedoeling is het restaurant 'ergens in december' te openen. Omdat de verbouwing echter tamelijk complex is, wordt een flinke slag om de arm gehouden.