Met concept Fabbrica wil Paul de Wit de 'New York style' uitdragen. De inrichting en de opzet van de restaurants zijn enerzijds geïnspireerd op het trendy Meatpacking District en anderzijds door vintage meubilair, oude bouwmaterialen, winkelonderdelen en moderne verlichting.
Debby Nuyens
Horecaman Paul de Wit is samen met zijn ex-partner Debby Nuyens grondlegger van de Wonder's-keten en kiest nu in zijn eentje voor het op de markt zetten van restaurants onder de formule Fabbrica.
ESTIDA
De eerste twee filialen, aan de Breelaan in Bergen en de Middenwaard in Heerhugowaard, openden in september. Ook nu zijn het ontwerp en de realisatie van het interieur van ESTIDA, waarmee De Wit ook de Wonder's-locaties inricht.
Amerikaanse service
Fabbrica heeft een eigen patisserie en een grotendeels biologisch productaanbod. De Wit: 'We serveren op tafellinnen met linnen servetten en we streven Amerikaanse service naar. Dat wil onder andere zeggen: brood, boter en water kosteloos op tafel.'
Club met dj
De nieuwe locaties zijn bovendien voorzien van een ruime bar en dat maakt ze volgens de ondernemer 'bij uitstek geschikt om als club te fungeren. We zullen dan ook regelmatig dj's te gast hebben.'