Sterke bezoekersgroei Nederlandse keuken

Sterke bezoekersgroei Nederlandse keuken

De Nederlandse keuken is in trek. Het aantal Nederlanders dat geregeld een restaurant bezoekt waar 'gerechten van eigen bodem' worden geserveerd, groeide in 2013 met 30 procent. Ook de populariteit van de Franse keuken steeg, met 6 procent.

'De vertrouwde Nederlandse restaurants zijn weer helemaal in trek', zo schrijft Trouw op de website. Het medium baseert zich op een onderzoek dat Amsterdam RAI liet uitvoeren ter gelegenheid van de Horecava en waarover de Telegraaf bericht.

Franse keuken

'Het aantal Nederlandser dat geregeld bij een etablissement tafelt waar gerechten uit de 'Hollandse pot' worden geserveerd, is met 30 procent fors gegroeid', aldus Trouw.nl.

Ook de Franse keuken geniet een toenemende populariteit. Het aantal bezoeken aan restaurants met zo'n keuken, steeg het afgelopen jaar met 6 procent.

Exotische keuken

Tegenover deze groeicijfers staat volgens het artikel de afnemende belangstelling - vergeleken met 2012 - voor de exotische keuken. 'De Griekse, Argentijnse, Indiase, Arabische en Afrikaanse keukens staan allemaal in de min.'

Mexicaans

Grootste daler is de Mexicaanse keuken. Uit het onderzoek blijkt dat het aantal bezoeken aan restaurants met gerechten uit dat land op de kaart, met de helft is teruggelopen.

Horecava

De Horecava vindt plaats in Amsterdam RAI en duurt van maandag 13 tot en met donderdag 16 januari. Misset Horeca is op de beursvloer aanwezig en doet verslag via de website.