Van der Kroft* opnieuw op Portugees culinair festival

Van der Kroft* opnieuw op Portugees culinair festival
Website Rota des Estrelas

Michel van der Kroft van 't Nonnetje in Harderwijk is ook dit jaar actief op het prestigieuze Portugese culinaire festival Rota des Estrelas. De sterchef kookt deze week op uitnodiging van chef Ricardo Costa in hotel The Yeatman in Vila Nove de Gaia, Porto.

De uitnodiging voor de 2014-editie van het culinaire festival Rota des Estrelas (Route van de Sterren) is het gevolg van het optreden van Michel van der Kroft tijdens het evenement vorig jaar.

't Nonnetje Harderwijk

De sterchef van 't Nonnetje in Harderwijk was destijds in Portugal op uitnodiging van de met één Michelinster bekroonde Vincent Farges van Fortalezzo do Guincho in Cascais.

Deze week kookt Van der Kroft, die woensdag 4 juni vertrekt, in het restaurant van sterchef Ricardo Costa dat is gevestigd in hotel The Yeatman in Vila Nova de Gaia, Porto.

Veel Michelinsterren

'Ricardo heeft mij uitgenodigd en deze week kook ik daar een aantal diners', zo laat Van der Kroft weten aan Misset Horeca.

'De line-up van dit festival is een mooi gezelschap, met onder andere Juan Amador***, Dieter Koschina** en Erlantz Gorostiza**.'

Koppert Cress

'Koppert Cress sponsort mij met een range mooie cressen en zorgen dat die knisperend vers ter plekke worden afgeleverd', zo vervolgt de sterchef.

'En voor alle collega-chefs die koken in The Yeatman is er een give away-doos vol met verschillende cressen.'

Jacob Jan Boerma

Vorig jaar was ook driesterrenchef Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen actief tijdens het festival.

Hij kookte in Ocean, het restaurant van tweesterrenchef Hans Neuner op Vila Vita Parc in de Portugese Algarve. Misset Horeca reisde met hem mee.