Ophef over keurmerk Rob Geus

Ophef over keurmerk Rob Geus

Het keurmerk van Rob Geus, waarmee de tv-maker horecabedrijven keurt op hygiëne, ligt onder vuur. Het tv-programma Rambam vindt dat Geus met twee maten ...

Volgens het VARA-programma Rambam handelt Geus niet geheel zuiver door een horecabedrijf voor zijn programma De Smaakpolitie geen keurmerk te geven, maar voor zijn eigen keurmerk De Keus van Rob Geus het desbetreffende bedrijf wel een keurmerk te geven. Voor De Keus van Rob Geus moeten horecaondernemers betalen.

In een eerste reactie op Radio 1 liet Geus gistermiddag weten verrast te zijn over de ophef. Volgens hem is De Keus van Rob Geus een commerciële activiteit die volledig los staat van De Smaakpolitie. Ook stelt hij dat hij volledig ten goede trouw handelt en dat hij juridische stappen overweegt richting Rambam.

SBS, de zender achter De Smaakpolitie, laat vanochtend in De Telegraaf weten het geen probleem te vinden dat Rob Geus een eigen, commercieel keurmerk heeft. Een keurmerk waarover Misset Horeca vorig jaar in april al schreef en voor de nodige reacties zorgde. Volgens SBS verricht Geus al jarenlang goed werk en heeft hij zijn geloofwaardigheid ruimschoots bewezen.

De bewuste aflevering van Rambam is vanavond om 22.00 uur te zien op NPO 3.