Kooistra verkoopt café Hoppe

Kooistra verkoopt café Hoppe

Horecaondernemer Sjoerd Kooistra heeft café Hoppe aan het Spuiin Amsterdam verkocht. Het personeel werd daar in een korte vergadering afgelopen zaterdag door Kooistra van op de hoogte gebracht. Dat bevestigde een medewerkster maandag.

Het café zou zijn verkocht aan een onbekende groep die zich 'de vrienden van Hoppe' noemt. Kooistra vertelde zijn personeel dat hij het café van de hand doet, omdat het te klein is. ,,Hij wil alleen nog maar grand cafés, en dat zijn wij niet'', aldus de medewerkster.

Waarom de horecatycoon Hoppe in 2005 kocht en nu weer verkoopt, is het personeel niet echt duidelijk. ,,Hij is zeven jaar bezig geweest Hoppe in handen te krijgen en nu wil hij er weer vanaf.''

Het personeel heeft de garantie gekregen dat alle contracten door de nieuwe eigenaren worden overgenomen en dat alles blijft zoals het is. De vrienden van Hoppe zullen zich binnen een halfjaar bekendmaken.

Ruim een maand geleden verkocht Kooistra het Amsterdamse Bodega Keyzer. Het restaurant had volgens hem te lijden onder negatieve publiciteit, nadat de gemeente Amsterdam de handel en wandel van de ondernemer onder de loep had genomen. Kooistra kwam eerder in het nieuws door omstreden faillissementen van verschillende horecazaken die hij overnam.