
Peter Rouwen over gevaren van alcohol: 'We moeten ons gezond verstand...
Het kan niemand ontgaan zijn dat er momenteel een maatschappelijke en politieke discussie over alcohol gaande is, en dan met name het consumeren...

Schotse brouwerij opent tweede BrewDog bar in ons land
Op het Centraal Station in Amsterdam opent dit najaar een BrewDog bar. Het is na BrewDog Outpost Rotterdam de tweede bar van de Schotse brouwerij in...

Binnenkijken bij Eurobrouwers brewpub en restobar met mega terras
Eurobrouwers is Schiedam's eerste brewpub en de grootste biergarten van de regio met een terras van ruim 2000 vierkante meter. In een rauwe...

AB InBev profiteert flink van doorgevoerde prijsverhoging
AB InBev verkocht in het eerste kwartaal 0,9 procent meer bier en andere dranken, maar zag zijn opbrengsten met ruim 13 procent oplopen. 13 procent...

AB InBev verhoogt bierprijs horeca: fusten fors duurder
AB InBev heeft aangekondigd de bierprijs voor de horeca per 1 april 2023 te verhogen. Opvallend is de forse stijging voor fustprijzen in vergelijking...

Prijsstijging Bavaria van ruim 9 procent voor horeca
Bierbrouwer Swinckels gaat de prijzen voor Bavaria in de horeca per 1 maart opnieuw verhogen. Ondernemers gaan ruim 9 procent meer betalen.

Video: 'Juiste behandeling koeling en fusten voorkomt veel bierverlies'
Gebruik de bierkoeling niet als lunchopslag én wat is het hygiënische voordeel van een blaasbalgje? Tips van bierexpert Thomas Wijns.

Bier bewaren: de gigantische invloed van temperatuur
Bier bewaren bij kamertemperatuur of juist gekoeld? Het is uiteraard behoorlijk afhankelijk van het type bier. Stouts doen het goed bij...

Leidingen en biertap reinigen: 'Reinheid zit in de regelmaat'
Wanneer je zaak dagelijks bommetje vol zit, of -zoals tijdens lockdown- lang leegstaat; leidingen en biertap reinigen dient met regelmaat te...

Peter Rouwen over boter in bier: 'Noodzakelijk voor doordrinkbaarheid?'
Botersmaak in bier wordt over het algemeen niet gewaardeerd. Maar dit zogenaamde dyacetyl is in sommige gevallen een gecultiveerde brouwfout, zo...

Peter Rouwen over de Klok van Craft: gast keert altijd terug naar vertrouwde bierstijl
Ja, liefhebbers willen heus wel een Vanilla Pastry Raspberry Sour Stout drinken. Maar uiteindelijk keert hij of zij altijd terug naar z'n...

Wéér horecazaak aan Amsterdams Stadionplein failliet
Er lijkt een vloek te rusten op horeca aan het Stadionplein in Amsterdam. Eind december ging Het Amsterdams Proeflokaal er voor de tweede keer in een...

VWA coulant bij invoering rookverbod
Koninklijk Horeca Nederland (KHN) kan zich vinden in het idee van Paul Hermanides om per 1 juli een overgangsregeling in te voeren om te wennen aan...

R’ in de maand: tijd voor bokbier
De eerste maandag van oktober is traditioneel de datum waarop de Nederlandse bierbrouwers, aangesloten bij het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK), hun...

Maredsous: een bierige abdij
Precies 130 jaar geleden werd begonnen met de bouw van de abdij van Maredsous. Een belangrijke bron van inkomsten voor de 31 monniken die er vandaag...