Conceptontwikkeling
Collectie bijgewerkt op 17-11-2023
Bij het starten, restylen of renoveren van een horecabedrijf heb je vaak wel een idee hoe het uiteindelijk moet worden. Maar hoe begin je? Hoe ontwikkel je een succesvol concept en waar moet je op letten bij de inrichting? In deze collectie tips en inspiratie voor ondernemers voor conceptontwikkeling, restyling en renovatie. Ook delen horecaondernemers hun praktijkvoorbeelden.
Ontwikkeling
- Stappenplan starten horecaconcept: van marktonderzoek tot ontwerp
- Zo bedenk je een winstgevend horecaconcept
- Tips van Rein Rambaldo voor het ontwikkelen van een succesvol horecaconcept
- 19 tips voor het creëren van een horecaconcept met impact
- Gouden tips voor het bouwen van een succesvol horecaconcept
- 13 tips als je een restaurant vanaf de grond wil opbouwen
- Hoe creëer je het wow-effect en een memorabele herinnering?
- Slim marketingmodel helpt bij conceptontwikkeling horeca
Restyling
Renovatie
- 10 tips voor renovatie van hotelkamers
- Renoveren? 7 lessen uit de praktijk
- 6 tips voor renovatie hotels: van klimaatbeheersing tot domotica
- Grote verbouwig zonder overlast voor gasten: hotel sluiten of niet?
- Do's en don'ts van het zoveel mogelijk zelf doen: van verbouwing tot horecainrichting
- Best practice: Edwin Kats heropent zijn 'nieuwe' Noble na complete facelift
- Best practice: Café Melief Bender kan na verbouwing weer jaren mee
Best practices
- Drie bijzondere chef's table concepten: allemaal aan de omakase
- Inspiratie: 10 concepten in een kerk
- The Shift: horecazaak wisselt drie maal daags van concept
- Studio Offff: Je onderscheiden met je horecazaak begint bij je identiteit
- Hanno Groots café in Delft: het geheim van een uniek concept is lef
- Ed Bindels gaat met Liemès Food District van iPhones naar wereldkeukens
- Oprichters Chez Claire en Wasbar onthullen branding-geheimen
- Restaurant Het Weeshuys neemt bij restyling historie en streek als inspiratiebron