Medewerkers aan het werk
Collectie bijgewerkt op 07-12-2023
Verschillende aspecten spelen een rol als het gaat om medewerkers die aan het werk zijn. In deze collectie staan tips & tricks voor horecaondernemers als het gaat om het behouden en opleiden van medewerkers, samenwerken, inroosteren en ziekte. Ook delen ondernemers hun praktijkvoorbeelden.
Algemeen
Behouden
- Het check-in gesprek: meer inzicht in werkbeleving werknemers
- Zo houd je medewerkers tevreden voor langere tijd
- Medewerkers behouden: biedt een ervaring en start al vóór ze beginnen
- Personeel mede-eigenaar maken: zo kun je het aanpakken
- Stappenplan: zo pak je een functioneringsgesprek goed aan
- De uitdaging van de millennial: tips om ze aan te trekken en te behouden
Ziekte
Roosters
Opleiden
- Vier concrete tips om jong personeel snel wegwijs te maken in je horecazaak
- Digitaal trainen van horecapersoneel bereik de TikTokgeneratie met beeld
- 10 tips voor het opleiden en trainen van personeel
- Zo werk je nieuwe terrasmedewerkers het beste in
- De belangrijkste gastvrijheidslessen voor terrasmedewerkers
- Storytelling: zo leer je horecamedewerkers een goed verhaal aan de gast te vertellen
- Diploma Sociale Hygiëne: alles wat je moet weten
- Oude registratie diploma Sociale Hygiëne vervalt: zo verleng je je registratie
- 18 adviezen voor medewerkers: zo bied je een positieve terraservaring
- Om- en bijscholing één van de oplossingen voor het personeelstekort
Samenwerken
- 10 tips voor het motiveren van horecapersoneel
- Hoe bouw je een goed team van horecamedewerkers?
- Goed samenwerken als team: benut persoonlijke eigenschappen via DISC
- 10 tips om een goede teamleider horeca te worden
- Pesten op de werkvloer: zo duur kan het uitpakken
- Zo motiveer je horecamedewerkers tot 23 jaar
- Zelfsturend team in de horeca: zo werkt het