Medewerkers werven en aannemen
Collectie bijgewerkt op 26-10-2023
In de huidige arbeidsmarkt zijn horecaondernemers veel tijd kwijt aan het werven en aannemen van nieuwe medewerkers. Het is immers lastig om geschikte medewerkers te vinden. In deze collectie staan tips & tricks voor ondernemers om hier zo goed mogelijk mee aan de slag te gaan. Ook delen horecaondernemers hun praktijkvoorbeelden.
Werven
- Werven en behouden: biedt ook medewerkers een ervaring en start al vóór ze beginnen
- Zo werf je horecamedewerkers: tips en adviezen
- Zo werf je nieuwe collega's via LinkedIn
- 12 tips voor een succesvolle horecavacature
- Horecapersoneel werven met behulp van het stoepbord
- De uitdaging van de millennial: tips om ze aan te trekken
Aannemen
- Horecamedewerkers aannemen: wat moet je weten én doen
- Aannemen van personeel: wat mag wel, wat mag niet?
- Zo zet je een persoonlijkheidsanalyse in bij een sollicatieproces
- Vanaf welke leeftijd mag je werken in de horeca?
- Vakantiekrachten horeca: hoe houd ik 'rotte appels' buiten mijn bedrijf?
- Personeel uit buitenland halen: hoe werkt dat?
- Inschalen, belonen en beoordelen van horeca personeel
- Wanneer is payroll wel een goed idee en wanneer niet?
- Flexibel personeel onboarden: 7 tips om dit goed te doen
Algemeen
Buitenlandse medewerkers aannemen
Ondernemers over hun personeelsbeleid
- Rotterdams restaurant nam vluchteling in dienst via RefugeeWork: 'We zijn heel tevreden'
- Personeelsbeleid De Librije: Niet aleen maar rammen
- MJ Café werft succesvol personeel via 70 abri's
- Thermen Bussloo zet medewerker op één: Stressvrij leven voor iedereen
- Rudy Gommans van De Heere van Meijel heeft inspirerend personeelsbeleid
- Restaurant Enjoy & Learn: Tweede kans voor iedereen
- Erik-Jan Ginjaar: Laat de computer het corveewerk doen
- Alles uit de kast om personeel te werven: 14 euro minimumloon, korting op kleding en hotels
- Oplossing personeelstekort horeca: zo pakken collega's het aan
- How to build.. a nhow Amsterdam RAI - We zoeken medewerkers met persoonlijkheid en een verhaal
- Geen personeelstekort bij Savage: Iedereen dezelfde kleur buis